"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

40.1 C
Trikala

Γιορτές της Γης 2024 στη Βλάστη: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον τόπο που, 22 χρόνια τώρα, σεληνιασμένα μουσικά μπερδέματα γεννούν εκστατικά γλέντια και διονυσιακές ιστορίες!
Οι Γιορτές της Γης είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2001. Εκείνη την πρώτη χρονιά, διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε αναπάντεχα ενθαρρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι Γιορτές της Γης επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 μέρες. Από τότε, η διοργάνωση των Γιορτών της Γης στα οροπέδια του Σινιάτσικου έχει γίνει θεσμός.
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολικό, το πιο βαλκανικό φεστιβάλ του καλοκαιριού επιστρέφει στα λιβάδια και στα καλντερίμια της Βλάστης ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι.
Φέτος, 3-7 Ιουλίου, η τρέλα επιστρέφει στα βουνά και το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στη Βλάστη!
Όλοι οι φίλοι/φίλες των Γιορτών της Γης, από τους πιο φανατικούς μέχρι αυτούς/αυτές που πέρασαν έστω μια μέρα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ σαν όλα τα άλλα. Και αυτό γιατί δεν είναι απλά ένα άθροισμα συναυλιών, αλλά καλλιτεχνικές συναντήσεις των μουσικών του κόσμου. Γιατί κόντρα στη λογική της αποξένωσης και του κέρδους, προωθούν την κουλτούρα της συμβίωσης και της αλληλεγγύης. Γιατί έρχονται και μας κλέβουν από τις μουντές πολυκατοικίες και τα εμπορικά κέντρα της καθημερινότητας μας και μας ταξιδεύουν στα 1240+ μέτρα, στα πανέμορφα οροπέδια του Σινιάτσικου.
Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, με ολοήμερα δρώμενα και πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα, με συντροφικότητα μεταξύ των ανθρώπων, με μπόλικη επαφή με τη φύση, με μουσικές του κόσμου που κορυφώνουν τις βραδιές, και κυρίως με τόσες διονυσιακές ιστορίες εκτός προγράμματος.
Βλάστη είσαι αφού..
Σιγά σιγά θα ανακοινώνουμε το πλήρες πρόγραμμα των μουσικών συναντήσεων, το πρόγραμμα του παιδότοπου aka “το χωριό των βλασταριών”, το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριότητων όπως workshops και εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές, αθλοπαιδιές, πεζοπορίες, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ. και, όπως πάντα, το πρόγραμμα στο ελεύθερο κάμπινγκ στον πανέμορφο λόφο του Αη Λία είναι κάτι που δεν ανακοινώνεται αλλά προκύπτει…
Μια προσπάθεια που βασίζεται στη συμμετοχή!
Οι Γιορτές της Γης προσπαθούν, από το 2001 που ξεκίνησαν, να αποτελούν ένα εναλλακτικό οικολογικό φεστιβάλ που αγκαλιάζει την φύση, καλεί τον κόσμο να δραπετεύσει στην ύπαιθρο, προωθεί την αλληλεγγύη και υπερασπίζεται την διαφορετικότητα, μακριά από το κυνήγι του κέρδους και της εμπορευματοποίησης των πάντων. Η προσπάθεια αυτή, στους πενιχρούς καιρούς που ζούμε και με την ανεξαρτησία που θέλουμε να διατηρούμε, δεν ήταν πάντα εύκολη οικονομικά. Όμως, δεν πάψαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι ένα φεστιβάλ όπως το ονειρευόμαστε αξίζει μόνο αν μπορεί να είναι λειτουργικά και οικονομικά προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και φίλες.
Έτσι και φέτος, διατηρώντας και αναπτύσσοντας το χαρακτήρα τους, ζητάμε από όλες και όλους όσους θέλουν να στηρίξουν το εγχείρημα μας, να σεβαστούν τη φύση και τους συνανθρώπους μας και προσπαθούμε από μεριάς μας οι τιμές του εισιτηρίου αλλά και των μπαρ – κυλικείων, μαζί με την ελεύθερη κατασκήνωση και την πλειάδα παράλληλων εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, να μην αποκλείουν κάποια ή κάποιον από τη γιορτή μας. Ένα φεστιβάλ όπως το ονειρευόμαστε και αξίζει σε όλους μας χρειάζεται συμμετέχοντες και συνοδοιπόρους και όχι απλούς επισκέπτες. Ελπίζουμε λοιπόν στη συμμετοχή, ότι όλες οι φίλες και οι φίλοι των γιορτών αλλά και όλοι όσοι θα το τολμήσουν για πρώτη φορά, θα αγκαλιάσουν ξανά το φεστιβάλ ώστε να γίνεται για πολλά ακόμα χρόνια!
Τιμές εισιτηρίων:
3/ήμερο προπώληση: 30€ (περιορισμένη προπώληση που θα ξεκινήσει από 19 Ιουνίου έως την Τετάρτη 3 Ιουλίου, σε μαγαζιά διαφόρων πόλεων που θα ανακοινωθούν)
3/ήμερο ταμείο: 35€
Ημέρα ταμείο: 15€
Όλες οι παράλληλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, το κάμπινγκ στον Προφήτη Ηλία όπως και τα γλέντια της Τετάρτης και της Κυριακής είναι δωρεάν, με ελεύθερη οικονομική συμμετοχή!
Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης