"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Γιορτή αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός . Στην Ελλάδα των μνημονίων της φτώχειας και της εξαθλίωσης εμείς οι νέοι και οι νέες ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με μία γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πρωταγωνιστές στο έργο της αλλαγής είμαστε εμείς η νέα γενιά. Είμαστε αυτοί που θα σβήσουμε την πυρκαγιά που άναψαν τα μνημόνια και θα παλέψουμε για να ξαναχτίσουμε την κοινωνία και τη χώρα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από τη χώρα! Μένουμε για να συμβάλουμε στην αλλαγή! Να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα με παιδεία και υγεία για όλους! Να αγωνιστούμε για αξιοπρέπεια. για πραγματική δημοκρατία!

Κάνουν τα πάντα για να μας διχάσουν, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την αγανάκτηση που αυτοί δημιούργησαν. Από το να ποινικοποιούν τον κάθε άνθρωπο που σηκώνει κεφάλι μέχρι το να εξισώσουν τρομοκρατικά εγχειρήματα ,όπως η χρυσή αυγή, με τον αγωνιζόμενο λαό στις πλατείες και τις παρελάσεις! Δεν το κάνουν τυχαία. Ξέρουν ότι μία διχασμένη κοινωνία, λίγα μπορεί να καταφέρει! Προσπαθούν να δημιουργήσουν εμφυλιακές καταστάσεις παρουσιάζοντας ως μόνη λύση στο πρόβλημα την υποταγή σε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ! Δεν θα τα καταφέρουν!O καπιταλισμός δεν είναι για εμάς το μέλλον ,το καταλαβαίνουμε καθημερινά εκεί που κλείνουν οι πόρτες  ,εκεί που το κυρίαρχο σύστημα μας

 θέλει να δουλεύουμε για ένα χαρτζιλίκι εκεί που η παιδεία γίνεται από δικαίωμα προνόμιο. Αυτές οι μέρες είναι ωραίες μέρες .Είναι μέρες ελευθερίας .Είναι μέρες

που ακριβώς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ,μπορούμε να διεκδικήσουμε τα πάντα .

Η κομμουνιστική προοπτική δεν είναι για εμάς μια αναβίωση των χαμένων υποσχέσεων του νεοφιλελευθερισμού είναι η ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή, Χρέος της γενιάς μας να φτιάξουμε τον δικό μας κόσμο τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

               ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Προβολές ντοκιμαντέρ:

*Ντοκιμαντέρ για την Χιλή

*Ποιος έθρεψε τον φασισμό

*Jafar της Νάνσυ Σπετσιώτη.

Εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα:

*Αφιέρωμα στα 60 χρόνια απο τον θάνατο του Νίκου Πλουμπίδη

*Αντιφασιστικές γελοιογραφίες.

*Πολιτικές γελοιογραφίες από τους καλύτερους σκιτσογράφους της Ελλάδας

*Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην ΒΙΟ.ΜΕ

*Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην Παλαιστίνη.

*Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στα 20 χρόνια των Zapatistas.

* Η κεντρική εκδήλωση με θέμα ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ θα ξεκινήσει στις 7. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Χονδρός Υπεύθυνος του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα παρέμβει ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Δημήτρης Καπέλας.

*Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει ταβέρνα και μπαρ.

* Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους Death Valves και τους NIGHTSTALKER.

Οι πύλες του Φεστιβάλ θα ανοίξουν στις  6 μ.μ. και οι  συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9. 

 

afisadiamantopoulos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης