Γιορτή και μνήμες για το Δωδεκάμερο από την ΠΕ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα  Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει τω Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα  Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει τω Rating: 0

Γιορτή και μνήμες για το Δωδεκάμερο από την ΠΕ Τρικάλων

Γιορτή και μνήμες για το Δωδεκάμερο από την ΠΕ Τρικάλων

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα  Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει των εορτών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου».  Πρόκειται για την εκδήλωση που, όπως είχαμε αποκαλύψει, είχε προαναγγελθεί για τις 17 Νοεμβρίου (αναλυτικά εδώ) και κατόπιν άλλαξε η ημερομηνία διεξαγωγής της (αναλυτικά εδώ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 με ώρα έναρξης 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

gournoΟπως αναφέρεται σχετικά, “Το θέμα της εκδήλωσης αφορά την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών εορταστικών συνταγών, καθώς και τον τρόπο παρασκευής αυτών. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχουν αναλάβει πολιτιστικοί σύλλογοι της Π.Ε. Τρικάλων και συγκεκριμένα:

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΙΝΟΥ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ,

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ,

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝΤΡΟΧΩΡΙΟΥ «ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ»,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΒΟΥΝΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ,

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ,

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΝΙΤΣΑΣ,

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ,

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ «ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ»,

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ»,

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ & ΣΤΑΓΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ.

Οι παραπάνω σύλλογοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Ε. Τρικάλων και ύστερα από μεθοδική προετοιμασία θα παρουσιάσουν εικόνες, χρώματα και αρώματα που θα ξυπνήσουν «γευστικές μνήμες» του παρελθόντος, όπως «χριστόψωμο», «κόλιντρες»,  «κουραμπιέδες με λίπα», «σαρμάδες», «κρεατόπιτα», «μπουρίκα» κ.α.. Μάλιστα θα διανέμεται έντυπο με παραδοσιακές συνταγές του δωδεκαημέρου, που παραχώρησαν οι σύλλογοι. Το κοινό μετά το πέρας της εκδήλωσης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εδέσματα.

Η εκδήλωση καθ’όλη τη διάρκεια θα πλαισιώνεται από παρουσίαση παραδοσιακών καλάντων, χορών και δρωμένων από τους πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας”.

(Από την ΠΕ Τρικάλων)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή