Γιορτή Κολοκύθας στην Καλαμπάκα – Συλλογική Κουζίνα / Ρεφενές Reviewed by Momizat on . Την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο εστιατόριο Πανόραμα, κάτω από τους βράχους των Μετεώρων θα πραγματοποιηθεί η ''τέταρτη'' γιορτή μας.  Σας περιμένου Την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο εστιατόριο Πανόραμα, κάτω από τους βράχους των Μετεώρων θα πραγματοποιηθεί η ''τέταρτη'' γιορτή μας.  Σας περιμένου Rating: 0

Γιορτή Κολοκύθας στην Καλαμπάκα – Συλλογική Κουζίνα / Ρεφενές

Γιορτή Κολοκύθας στην Καλαμπάκα – Συλλογική Κουζίνα / Ρεφενές

Την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο εστιατόριο Πανόραμα, κάτω από τους βράχους των Μετεώρων θα πραγματοποιηθεί η ”τέταρτη” γιορτή μας. 

Σας περιμένουμε όλους σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε γεύσεις και συνταγές !!!

Από τις 7 εώς τις 8 συνηθίζουμε να συνθέτουμε τον μπουφέ με τα υπέροχα φαγητά που θα ετοιμάσουν οι συμμετέχοντες και μετά τις 8 ξεκινάει το δείπνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιορτη κολοκυθας

Η γιορτινή συνάντηση έχει την μορφή συλλογικής κουζίνας, δηλαδή για να συμμετάσχει κάποιος (ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια) θα πρέπει να ετοιμάσει και να προσφέρει στο μεγάλο τραπέζι από ένα φαγητό που να έχει σαν κύριο συστατικό την κολοκύθα ή τον σπόρο της.

Οι συνταγές θα πρέπει να είναι 100% φυτοφαγικές (νηστίσιμες) για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι και να περιέχει παραδοσιακά γλυκαντικά όπως το πετιμέζι, το χαρουπόμελο και την μελάσα.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πιάτα από ξεχασμένες παραδοσιακές και νέες φαντστικές συνταγές. Όσο πιο αγνά και φρέσκα τα υλικά, τόσο πιο νόστιμο το αποτέλεσμα.

Το δικό μας μαγικό συστατικό πάντως είναι η αγάπη..!

Η γιορτή μας είχε ως σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και την ποιότητα. Μια αφορμή να ανταλλάξουν ιδέες και οράματα για έναν πιο όμορφο κόσμο.

Η κολοκύθα είναι καρπός και αποτελεί μια πλούσια, γευστική, θρεπτική και ελαφριά τροφή που αποτελούσε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασικό και απαραίτητο συστατικό. Καθώς είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια ως δυνατό και ανθεκτικό φυτό και ταυτόχρονα πολύ βολικό για αποθήκευση , υπήρχε σε αφθονία και έπαιζε τον ρόλο που στην σύγχρονη εποχή παίζει η πατάτα και άλλα τυποποιημένα προϊόντα διατροφής.

Καλή μας όρεξη !!!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή