"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Γιώργος Ηλιάδης: Η εικονική πραγματικότητα του κ. Μητσοτάκη και η αλήθεια της ερημοποίησης των χωριών στον τόπο  μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εικονική πραγματικότητα του κ. Μητσοτάκη και η αλήθεια της ερημοποίησης των χωριών στον τόπο  μας

Παρουσίαση μίας εικονικής πραγματικότητας, με ξεπερασμένη αισθητική και απόλυτη απόκρυψη των κυβερνητικών αποτυχιών ήταν τελικά η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μία εικόνα για την Ελλάδα και το Νομό Τρικάλων η οποία δεν τέμνεται πουθενά με την κοινωνική πραγματικότητα.

Με την ακρίβεια που εξαφανίζει  τα διαθέσιμα εισοδήματα.

Με μια κυβέρνηση που χαϊδεύει τους ισχυρούς οι οποίοι είδαν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται σε βάρος της μεγάλης μάζας των πολιτών.

Με τα funds και να εκβιάζουν χιλιάδες δανειολήπτες ξεσπιτώνοντάς  τους από την πρώτη κατοικία.

Με ένα  παρακράτος υποκλοπών και μια ομπρέλα προστασίας από τη δικαιοσύνη για το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Με τις λίστες της ντροπής στα νοσοκομεία με τα χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές επειδή εγκατέλειψαν το ΕΣΥ.

Με ένα Νομό Τρικάλων σταθερά σε πτωτική πορεία η οποία πιστοποιήθηκε από τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής με τον πληθυσμό να μειώνεται κατά 6,9%, που αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στη Θεσσαλία.

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης για τα Τρίκαλα  της ανάπτυξης και της επιτυχίας, δεν συναντά τη ζώσα πραγματικότητα λίγα μόλις  χιλιόμετρα μακρύτερα, με τα χωριά μας να ερημώνουν από νέους ελλείψει εργασιών και  προοπτικής.

Αυτές τις ημέρες που επισκέπτομαι από άκρη σε άκρη το Νομό Τρικάλων το αίτημα των κατοίκων στα χωριά είναι κοινό: «Θέλουμε τα παιδιά μας να γυρίσουν στον τόπο μας» λένε και εγώ τους απαντάω πως «δεν αντέχω να βλέπω άλλους φίλους μου να φεύγουν στο εξωτερικό για εργασία». Είναι η κοινή αγωνία μας για εκείνα που τόσα χρόνια τώρα δε γίνονται για να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας και αναγκάζονται να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό ή για σεζόν στα νησιά σε συνθήκες… γαλέρας.

Προοπτική για τους νέους μπορεί να υπάρξει μόνο αν υλοποιηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο

στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στην έρευνα, προκειμένου να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν και να δημιουργήσουν οι νέοι στον τόπο τους.

Αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει ούτε ως πρωτόλεια σκέψη από τη Νέα Δημοκρατία η οποία παρουσιάζει μία εικονική πραγματικότητα ανάπτυξης η οποία όμως, στην πράξη αφορά μόνο τα ισχυρά συμφέροντα, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιμένει στο λαϊκισμό υποσχόμενος προγράμματα, «τύπου Θεσσαλονίκης» από το παρελθόν, που τόσο ακριβά πλήρωσε με νέα μνημόνια, ο ελληνικός λαός.

Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης έχει καταρτίσει και παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα Περιφερειακή ανάπτυξη και διασύνδεση του Τουρισμού με όλους

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Δικαιόπολης

  Κε Γιώργο Ηλιάδη
  Είστε νέος πολιτικός, αλλά αυτό δεν σας απαλλάσσει από την άγνοια της ιστορίας του κόμματος με το οποίο πολιτεύεστε.
  Για όλα όσα αναφέρετε στο σημείωμα σας, οι ιστορικές ευθύνες του κόμματος με το οποίο κατεβαίνετε στις εκλογές, είναι η βασική αιτία και η απαρχή όλων των δεινών του Ελληνικού Λαού.
  Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην πρακτική του Γιώργου Παπανδρέου και του Παπακωσταντίνου το 2009-2010 να φέρει το ΔΝΤ στη χώρα μας και σταδιακά να εφαρμοστεί η πιο άγρια και σκληρή νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική με τα μνημόνια μέσω των οποίων επήλθε η φτωχοποίηση της χώρα μας.
  Αναζητείστε λοιπόν τις ευθύνες στο κόμμα σας που κάποτε ήταν σοσιαλιστικό και με τις καθόλα αλόγιστες πρακτικές του Γιώργου Παπανδρέου έγινε άκρως νεοφιλελεύθερο και πανταχόθεν αναξιόπιστο.
  Σας θυμίζω τα “Γαλλικά” του Σαρκοζί προς τον Γιώργο στη διάσκεψη των Καννών…….
  Αναμένω την απάντηση σας.

  Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης