"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Γιώργος Παπανδρέου: Με έκλεισαν με το ζόρι σε γηροκομείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πικρία του για την αδιαφορία των ανιψιών του και το παράπονό του γιατί βρίσκεται κλεισμένος σε ένα γηροκομείο, παρά τη θέλησή του όπως λέει, εξέφρασε ο αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου, γιος του αειμνήστου «Γέρου της Δημοκρατίας» και θείος του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. «Είναι απαράδεκτη η παραμονή μου σε ένα γηροκομείο χωρίς τη θέλησή μου» κατήγγειλε στην Espresso, ενώ προσθέτει ότι τον παγίδευσαν λέγοντάς του ότι η μεταφορά έγινε απλά για να κάνει εξετάσεις.

«Η παρουσία μου εδώ είναι μυστηριώδης. Μου είπαν ότι θα με φέρουν για δυο-τρεις ημέρες, με σκοπό να υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις. τελικά, αντί για εξετάσεις, μου πήραν μόνο την πίεση που ήταν 17, όμως βλέπω ότι η κατάσταση εδώ είναι μόνιμη. Χωρίς να με έχουν ρωτήσει ή να το έχω αποφασίσει, με μετέφεραν εδώ και δεν καταλαβαίνω τι επιδιώκουν με αυτό. Προφανώς για να πεθάνω… Είναι σαν κάποιοι να θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία μου. Γι’ αυτό θέλω να δημοσιοποιήσω τη σημερινή μου κατάσταση, που τη θεωρώ απαράδεκτη», είπε εκφράζοντας την πικρία του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα ανίψια του, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να μείνει σε ένα από σπιτάκια που υπάρχουν στη βίλα στο Καστρί. «Θέλω από το Καστρί να δώσουν ένα δωμάτιο για μένα και ένα για την κοπέλα που με φροντίζει. Αλλά αν δε θέλουν να τους επιβαρύνω με την παρουσία μου εκεί τότε επιθυμώ να επιστρέψω στο σπίτι μου, που αγόρασα με τα χρήματα που πήρα από την πώληση της βίλας της μητέρας μου, της Κυβέλης. Την πούλησα κοψοχρονιά γιατί δεν είχα να πληρώσω τον φόρο κληρονομιάς που τότε, το 1979, ήταν 7 εκατομμύρια. Ο αδερφός μου, ο Ανδρέας, μου υποσχέθηκε ότι θα μου δώσει κάποια λεφτά, σύμφωνα με όσα είχε πει και ο πατέρας μας πριν πεθάνει, αφού εγώ δεν πήρα μερίδιο από κει, αλλά με κορόιδεψε. Αν είχα δώσει τη θρυλική βίλα για να γίνει πολυκατοικία, όπως μου τη ζητούσαν, θα είχα βγάλει πολλά χρήματα από τα τόσα διαμερίσματα που θα έπαιρνα, αλλά δεν ήθελα κάτι τέτοιο», προσθέτει, ενώ εξέφρασε και το παράπονό του για τα ανίψια του, τη Σοφία, τον Γιώργο, το Νίκο και τον Αντρίκο που ουδέποτε τον κάλεσαν στα σπίτια τους για φαγητό ή για τσάι.

Πηγή: Espresso

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης