Γιώργος Σπαθής: Εργο Πνοής για τα Τρικαλα το φράγμα Υ.Η. Ενέργειας Μεσοχώρας . !! Reviewed by Momizat on . Διάβασα , αφού ήδη δέχθηκα αρκετές οχλήσεις φίλων και συμπολιτών το υπόμνημα,  - ανοιχτή επιστολή  - για το φράγμα  ΥΗΕ Μεσοχώρας  16/12/2016 αυτοδιοικητικών στ Διάβασα , αφού ήδη δέχθηκα αρκετές οχλήσεις φίλων και συμπολιτών το υπόμνημα,  - ανοιχτή επιστολή  - για το φράγμα  ΥΗΕ Μεσοχώρας  16/12/2016 αυτοδιοικητικών στ Rating: 0

Γιώργος Σπαθής: Εργο Πνοής για τα Τρικαλα το φράγμα Υ.Η. Ενέργειας Μεσοχώρας . !!

Γιώργος Σπαθής: Εργο Πνοής για τα Τρικαλα το φράγμα Υ.Η. Ενέργειας Μεσοχώρας . !!
 • Διάβασα , αφού ήδη δέχθηκα αρκετές οχλήσεις φίλων και συμπολιτών το υπόμνημα,  – ανοιχτή επιστολή  – για το φράγμα  ΥΗΕ Μεσοχώρας  16/12/2016 αυτοδιοικητικών στελεχών, προς τον κ Σταθάκη ,   τους οποίους τιμώ για την προσφορά  στο τόπου μας.
 • Επίσης διάβασα και την παρέμβαση του πρωην δημάρχου κ Α. Παντερα  18/12/2016 τον όποιον τιμώ και κατανοώ πλήρως, εγω θα θυμησω μια λαϊκή  ρήση,   -ειναι μάθημενα  τα βουνά απο τα χιόνια.
 • Ωφειλω ομως να ενημερώσω τις Τρικαλινες και τους Τρικαλινους που πραγματικά αγωνιούν για την λειτουργία του φράγματος ΥΗΕ της Μεσοχώρας οτι ειμαι  ανυποχώρητος οπως παντα για τα μικρά και μεγάλα έργα  τις υποδομές στο νομο μας που φέρνουν ανάπτυξη . Με αφορμή ομως του γεγονότος αυτού ειμαι υποχρεωμένος να καταθέσω  με την σειρα τις παρεμβάσεις μου ως σημερα  -χωρις να μειωσω  στο ελάχιστο  την συνδρομή κανενός- και να αναδείξω  γιατι  χρειάζεται  μονο μια υπογραφή και να τεθεί σε λειτουργία  το εργο. Παρακολουθώ  το εργο απο την περιοδο της κατασκευής  του οπου η περιοχη εσφιζε   απο ζωη. Ήμουν παρόν το 1995  ως γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Τρικαλων μαζι με τους τότε υπουργούς κ.κ. Οικονομου και Παπούλια κατα την παράδοση της συρραγκας,  Μεσοχώρα – Γλυστρα , οπου είχαμαι  μια μίνι σύσκεψη με τους παράγοντες του εργου για τα επόμενα βήματα ολοκλήρωσης του. Ως δήμαρχος και προεδρος της ΤΕΔΚ το 2001 ζήτησα απο τον τότε πρωθυπουργό κ. Σιμητη σύσκεψη για το φράγμα Μεσοχώρας  η οποία και πραγματοποιήθηκε το 2002 με συντονιστή τον κ.Ε.Βενιζελο την συμμετοχή συναρμοδιων υπουργών , τοπικών βουλευτών και το δήμαρχο Πινδαιων αείμνηστο Ι.Σακκα , απο αυτη την σύσκεψη  δρομολογήθηκε  και ψηφίστηκε ο ν .3066 / 18-10-2002  περί απαλλοτριώσεων του ταμιευτήρα ΥΗΕ Μεσοχώρας . Στο νομαρχιακό συμβούλιο το 2008 επι νομαρχίας Η. Βλαχογιάννη διαμόρφωσαμαι και ψηφίσαμαι νεα πρόταση για τις απαλλοτριώσεις του ταμιευτήρα του ΥΗΕ της Μεσοχώρας ,των αποζημιώσεων και της μετεγκατάστασης του οικοισμου . Επι κυβερνήσεως Γ.Παπανδρεου το 2010 στήριξα σθεναρά παρα την θύελλα στείρων  αντιδράσεων, την προτάση  της υπουργού κ Τινας Μπιρμπίλη για διαχωρισμό  του εργου Μεσοχώρας ως ΥΗ. ενέργειας απο τα έργα εκτροπής του Αχελώου και το 2014 εγκρίθηκε απο το  ΣΤΕ . Το εργο ειναι οικολογικό , περιβαλλοντικό και αντιπλημμυρικό.  Η αποδοχή της τοπικής κοινωνίας σημερα ειναι πανω απο 85% . Ειμαι βέβαιος οτι η κυβερνηση ο υπουργός κ Σταθάκης  πρέπει να γνωρίζουν  πως το εργο στοίχισε σε αποπληθωρισμένες τιμές 500, εκ ευρω, ενώ απο την μη λειτουργία του εργου το ετήσιο  κόστος αγκιζει τα  35 εκ ευρω,  σε μια περιοδο που η χωρα εχει ανάγκη και το ενα ευρω. Απο την μη λειτουργία του εργου ο ορεινός όγκος του νόμου  κρατείται σε ομηρία. Χάνονται  εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ο Δήμος πύλης εχει απόλια εσόδων .
 • Για αυτο ο κ Σταθάκης εχει μια μονο επιλογή να Βαλη την σφραγίδα της λειτουργίας του φράγματος ΥΗΕ Μεσοχώρας.!!
 • Γιώργος Σπαθης πρωην δήμαρχος 

Σχόλια (2)

 • Είναι πολλά τα λεφτά...Γιώργο!

  Να δούμε ο Γιώργος Χονδρος τί έχει να πει;
  Το έχει πάρει στην πλάτη του το θέμα!

  Απάντηση
 • Από Μεσοχώρα

  Και βέβαια είναι πολλά τα λεφτά για την πόλη των Τρικάλων. Οι αποζημιώσεις θα επενδυθούν στην πόλη. [βλ. ακίνητα-[μηχανικοί- γι αυτό φωνάζει το ΤΕΕ]

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή