Γκασταρμπάιτερ ξανά, σε μοντέρνα συσκευασία Reviewed by Momizat on . Με δελτίο Τύπου, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι υπάρχει πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας (www.grde.eu/el) που συμμετέχει ο Δήμος Τρικκα Με δελτίο Τύπου, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι υπάρχει πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας (www.grde.eu/el) που συμμετέχει ο Δήμος Τρικκα Rating: 0

Γκασταρμπάιτερ ξανά, σε μοντέρνα συσκευασία

Γκασταρμπάιτερ ξανά, σε μοντέρνα συσκευασία

Με δελτίο Τύπου, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι υπάρχει πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας (www.grde.eu/el) που συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για”ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για εκπαίδευση ή εύρεση εργασίας, για ενδιαφερόμενους στη Γερμανία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΒΜΑS), χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφορά τους άνεργους νέους της Ευρώπης, διπλωματούχους ή μη που ενδιαφέρονται για το μοντέλο εναλλασσόμενης κατάρτισης. Το πρόγραμμα ονομάζεται MobiPro-EU, αλλά παρουσιάσθηκε στο διαδίκτυο υπό την ονομασία «THE JOB OF MY LIFE », εγκαινιάστηκε το 2013 και παρουσιάζεται επίσης ως μια συνεισφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαρκεί έως τα τέλη του 2016 και από αυτό έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν νέοι από χώρες της Ε.Ε., από 18 έως 35 ετών”.
Δηλαδή, για άλλη μια φορά οι Γερμανοί ρίχνουν δίχτυα για απασχόληση, μέσω κατάρτισης. Είναι τυχαίο που στις μέρες μας, αυτό γίνεται λόγω της φτώχειας στην οποία η γερμανική κυβέρνηση έχει συμβάλλει τα μέγιστα;

Tο πρόγραμμα στηρίζει την:

1.επαγγελματική κατάρτιση (οι ενδιαφερόμενοι αναφέρουν ποια διττή/δυαδική εκπαίδευση (+/- 3ετής ) φιλοδοξούν )

2.απασχόληση εξειδικευμένων ανέργων (για ορισμένα επαγγέλματα στον κλάδο της υγείας μέχρι και 40 ετών)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να απευθυνθούν στο Δήμο Τρικκαίων δηλώνοντας αρχικά την κατηγορία ενδιαφέροντος στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (dkost@trikalacity.gr και fkriou@trikalacity.gr) είτε ν’ αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση workingermany@arbeitsagentur.de (το αίτημα διατυπώνεται στα γερμανικά ή αγγλικά), αποστέλλοντας το βιογραφικό τους και διατυπώνοντας το αίτημά τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει οικονομική στήριξη π.χ. κατά τη διάρκεια της μαθητείας και σειρά άλλων βοηθημάτων όπως πχ. για τα έξοδα μετακίνησης, εκμάθησης γλώσσας, πρακτική άσκηση προσαρμογής, παροχές για τη προετοιμασία της εργασιακής ένταξης σε ορισμένα επάγγελμα.

Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τoυς υπευθύνους του προγράμματος της κρατικής Κεντρικής Υπηρεσίας Εύρεσης Εργασίας (ZAV der Bundesagentur fur Arbeit) σχεδιάζει άμεσα την υλοποίηση σχετικής ημερίδας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν απευθείας σε επαφή με τον υπεύθυνο του προγράμματος και να εξατομικεύσουν τα ερωτήματά τους .Η ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) .

Χρήσιμες πληροφορίες στις ιστοσελίδες

www.thejobofmylife.de > Fragen/Antworten/FAQ

ή > Programm/Support Programme > Förderrichtlinie/Support Directive > Deutsch/Ελληνικά).

www.zav.de > Ausbildung > Ausbildung in Deutschland > Broschüren

www.arbeitsagentur.de > BERUFENET > Eingrenzen auf Gruppen > Ausbildungen (τα επαγγέλματα με εκπαίδευση σε εταιρικό περιβάλλον „διττή εκπαίδευση“)

www.zav.de/arbeiten-in-deutschland (σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Γερμανία, επίσης και στα Αγγλικά)

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή