"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Γονάτισε το Νοσοκομείο Τρικάλων, στους δρόμους βγαίνουν οι γιατροί: Φτάνει πια!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η τελευταία μαζική γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου καλεί ομόφωνα όλους τους γιατρούς να ακυρώσουν ιατρεία και χειρουργεία:

Ως εδώ. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα εγκληματικά τους σχέδια για απαξίωση του ΕΣΥ. Τετάρτη 29/11 και Πέμπτη 30/11 απεργούμε και διεκδικούμε:

Όπως ισχυρίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί “αρνούμαστε να δουλεύουμε με τους καθηλωμένους επί 15 χρόνια μισθούς μας και τις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των διπλοχαρατσωμένων εφημεριών μας με ωριαία αποζημίωση από 4,48€ για τον ειδικευόμενο έως 7,42€ για τον συντονιστή διευθυντή μεικτά”!!.

 

Δεν ανεχόμαστε – αναφέρει δελτίο τύπου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών – να μας καθιστούν επικίνδυνους για τους ασθενείς μας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης τμημάτων και κλινικών όπως του ακτινοδιαγνωστικού με τους εναπομείναντες 3 γιατρούς οι οποίοι καλύπτουν τα νοσοκομεία δύο νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και με εξ αποστάσεως διαγνώσεις επειγόντων περιστατικών.

Με κλειστές ή υποστελεχωμένες κλινικές σε οριακή λειτουργία όπως η ΩΡΛ, η Πευμονολογική, οι Παθολογικές, το ΤΕΠ ,η Μονάδα τεχνητού νεφρού, η Παιδιατρική κ.α. Με κέντρα υγείας χωρίς αυτοτελή μικροβιολογικά εργαστήρια και χωρίς ακτινολογικά σε 24 ωρη λειτουργία, χωρίς σίτιση για τους εφημερεύοντες συναδέλφους.

Με τις συνεχείς μετακινήσεις συναδέλφων από τα Κ.Υ. στα νησιά με την επίκληση διαρκώς των έκτακτων αναγκών. Με τα περιφερειακά ιατρεία να στεγάζονται σε άθλια κτίρια με ξυλόσομπες για θέρμανση. Με την εκπαίδευση των συναδέλφων ειδικευόμενων να έχει πάει περίπατο και αντί αυτού να τους μετατρέπουν σε χρήσιμα «εργαλεία» για όλες τις δουλειές ακόμη και για γραμματειακή υποστήριξη του ΤΕΠ και των κλινικών.

• Διπλασιασμό των μισθών μας και αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών μας.
• Άμεσα μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
• Καμιά συγχώνευση – κλείσιμο τμημάτων κλινικών νοσοκομείων
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς των Τρικάλων στην απεργιακή μας συγκέντρωση την Τετάρτη 29/11/2023 στις 12:00 στην είσοδο του ΤΕΠ.

Το Δ.Σ. ΕΙΝΚΥΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
26/11/2023

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν τους ενδιαφέρει να ενισχύσουν το ΕΣΥ.το αντίθετο μάλιστα.. προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αποδυναμώσουν και να περάσουν την υγεία στα χέρια των ιδιωτών.Δεν είναι τυχαίο οι μαζικές παραιτήσεις των νοσοκομειακών γιατρών,η μη προκήρυξη νέων θέσεων, αλλά και όταν προκηρύσσονται νέες θέσεις υπάρχει απροθυμία των συναδέλφων να ενταχθούν στο ΕΣΥ..μην φτάσουμε να πούμε την αμίμητη φράση του Πατραμάνη:”κλ@νει ο πεθαμένος?”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης