Γοργογύρι: Κάτοικοι και “Φυσάει Κόντρα” αντίθετοι σε σχέδιο της ΔΕΥΑΤ Reviewed by Momizat on . Εντονη ανησυχία στο Γοργογύρι για τη θέληση της ΔΕΥΑΤ να προχωρήσει μεταφορά νερού από τη περιοχή στα Τρίκαλα. Οι κάτοικοι ήδη έχουν αντιδράσει και χθες, πήγε σ Εντονη ανησυχία στο Γοργογύρι για τη θέληση της ΔΕΥΑΤ να προχωρήσει μεταφορά νερού από τη περιοχή στα Τρίκαλα. Οι κάτοικοι ήδη έχουν αντιδράσει και χθες, πήγε σ Rating: 0

Γοργογύρι: Κάτοικοι και “Φυσάει Κόντρα” αντίθετοι σε σχέδιο της ΔΕΥΑΤ

Γοργογύρι: Κάτοικοι και “Φυσάει Κόντρα” αντίθετοι σε σχέδιο της ΔΕΥΑΤ

Εντονη ανησυχία στο Γοργογύρι για τη θέληση της ΔΕΥΑΤ να προχωρήσει μεταφορά νερού από τη περιοχή στα Τρίκαλα. Οι κάτοικοι ήδη έχουν αντιδράσει και χθες, πήγε στο χωριό αντιπροσωπεία του «Φυσάει Κόντρα». Συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα, με τους κατοίκους να εκφράζουν εκ νέου την αντίθεσή τους στα σχέδια. Από τη δημοτική παράταξη τέθηκαν δύο ζητήματα: η εκπόνηση μελέτης από ανεξάρτητο επιστήμονα και η σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για το νερό. Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο κατασκευής νέας δεξαμενής, αλλά μόνο για την υδροδότηση του χωριού που το καλοκαίρι αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας. Από την άλλη, το «Φυσάει Κόντρα» υποστηρίζει ότι, πίσω από το σχέδιο κατασκευής νέου αγωγού για μεταφορά νερού, κρύβεται ένα «δώρο» προς πιθανό ιδιώτη αγοραστή της δημοτικής επιχείρησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης, είναι η ακόλουθη:

 

Την Κυριακή το πρωί τα μέλη του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” Χρήστος Τσιούνης, Θύμιος Σαλιάχης και Δημήτρης Παπαθανασίου, παραβρέθηκαν σε συγκέντρωση των κατοίκων του Γοργογυρίου που είχε οργανώσει η δημοτική παράταξη και συζήτησαν μαζί τους το επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής, αλλά και τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Οι εκπρόσωποι του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” ξεκαθάρισαν ότι χωρίς τη διενέργεια επιστημονικής μελέτης που να διασφαλίζει την ύδρευση των κατοίκων, την άρδευση των καλλιεργειών τους και τις εκμεταλλεύσεις των νερόμυλων και των νεροτριβών της περιοχής, αλλά και χωρίς σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κυρίως χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας δεν θα συναινέσουν στη μεταφορά υδάτινων πόρων της περιοχής, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι το χωριό αντιμετωπίζει τους θερινούς μήνες πρόβλημα λειψυδρίας.

Στη συγκέντρωση προτάθηκε και συζητήθηκε η εναλλακτική λύση της δημιουργίας πρόσθετης δεξαμενής για την κάλυψη όμως μόνο των αναγκών του χωριού και των γειτονικών οικισμών ή ακόμα και μακροπρόθεσμα η δημιουργία ενός μικρού ταμιευτήρα, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της περιοχής σε νερό τους δύσκολους μήνες της ξηρασίας.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για κατασκευή αγωγού χιλιομέτρων αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του δημάρχου και της διοίκησης της ΔΕΥΑΤ και εντάσσεται στην πριμοδότηση που περνά μέσα από την αύξηση των κερδών του μελλοντικού υποψήφιου ιδιώτη αγοραστή της δημοτικής εταιρείας, μίας εταιρείας που διαχειρίζεται ένα από τα πιο βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό.

Αντί ο δήμος και η ΔΕΥΑΤ να δαπανήσουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ για  να κατασκευάσουν τον αγωγό μεταφοράς των υδάτινων αποθεμάτων από την ευρύτερη περιοχή του Κόζιακα, ας δαπανήσουν πολύ λιγότερα χρήματα για να κατασκευάσουν αποχετευτικό δίκτυο σε όλα αυτά τα χωριά του ημιορεινού όγκου, ώστε να τα απαλλάξει από τη δυσοσμία και την μόλυνση του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Στη συνέχεια οι δεκάδες κάτοικοι που συμμετείχαν στη συζήτηση με τους εκπροσώπους του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ” παρουσίασαν και άλλα σημαντικά προβλήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία, τα οποία η δημοτική παράταξη θα αναδείξει στο δημοτικό συμβούλιο και θα παλέψει για την επίλυσή τους, καλώντας όμως ταυτόχρονα και τους κατοίκους σε διαρκή εγρήγορση κα κινητοποίηση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας