Γουρνοχαρά και στο Αγιόφυλλο Reviewed by Momizat on . Παραμονή πρωτοχρονιάς στο όμορφο και φιλόξενο χωριό του Δήμου Χασίων, το Αγιόφυλλο, πραγματοποιήθηκε  η  αναβίωση του εθίμου της "γουρνοχαράς" με την παρασκευή Παραμονή πρωτοχρονιάς στο όμορφο και φιλόξενο χωριό του Δήμου Χασίων, το Αγιόφυλλο, πραγματοποιήθηκε  η  αναβίωση του εθίμου της "γουρνοχαράς" με την παρασκευή Rating: 0

Γουρνοχαρά και στο Αγιόφυλλο

Γουρνοχαρά και στο Αγιόφυλλο

Παραμονή πρωτοχρονιάς στο όμορφο και φιλόξενο χωριό του Δήμου Χασίων, το Αγιόφυλλο, πραγματοποιήθηκε  η  αναβίωση του εθίμου της “γουρνοχαράς” με την παρασκευή “τσιγαρίδων” και της “κατσιαμάκας”.

Στην οικία της κας Αγγελικής Καραπέτσα άνθρωποι του χωριού και του πολιτιστικού Συλλόγου επιμελήθηκαν την παρασκευή των νοστιμότατων τσιγαρίδων ενώ οι κυρίες του συλλόγου και του χωριού έφτιαξαν την νοστιμότατη “Κατσιαμάκα”.

Τα παραδοσιακά εδέσματα δόθηκαν σε όλους τους κατοίκους του χωριού λίγο μετά τη μια το μεσημέρι στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Καραπέτσα Αγγελική, Καραπέτσα Δήμητρα, Παγάρα Δήμητρα, Καραγιάννη Παρθένα, Κέφου Γεωργία, Παπακώστα Μαρία, Τρέλλη Βάϊα, Πούλιου Γιάννα, Πατήρ Δημήτρης Ράγκος, Πατήρ Αθανάσιος Ζαρκαδής, Κώστας Καραπέτσας, Σάκης Καραπέτσας, Αθανάσιος Πούλιος, Κων/νος Παλάσκας, Ευάγγελος Ντίνας και τα μέλη του Δ.Σ Γιώργος Σκονδριάννης, Κατερίνα Παλάσκα, Μαρία Γεωργάκη, Ζήσης Καραγιάννης και Στέλλα Φλώρου.

Στην αναβίωση του εθίμου βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημ. Σακελλαρίου με τον αντιδλημαρχο κ. Σωτήρη Παπαχρήστο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φωλίνα.

(Πηγή kalabakacity.gr)

g2

g1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή