Γούλας Έξαρχος: Φωτογράφος ετών 91. Ταξιδεύει με ένα μηχανάκι επί 70 χρόνια. Το «κοντέρ της ζωής του» έγραψε 1.650.000 χιλιόμετρα Reviewed by Momizat on . Είναι 91 ετών. Δεν ταξίδεψε ποτέ με αυτοκίνητο. Κυκλοφορεί ακόμη και σήμερα με το τρίτο δίκυκλο της «οδικής του πορείας» στη ζωή. Πρόκειται για τον Γούλα Έξαρχο Είναι 91 ετών. Δεν ταξίδεψε ποτέ με αυτοκίνητο. Κυκλοφορεί ακόμη και σήμερα με το τρίτο δίκυκλο της «οδικής του πορείας» στη ζωή. Πρόκειται για τον Γούλα Έξαρχο Rating: 0

Γούλας Έξαρχος: Φωτογράφος ετών 91. Ταξιδεύει με ένα μηχανάκι επί 70 χρόνια. Το «κοντέρ της ζωής του» έγραψε 1.650.000 χιλιόμετρα

FOYRKA

Είναι 91 ετών. Δεν ταξίδεψε ποτέ με αυτοκίνητο. Κυκλοφορεί ακόμη και σήμερα με το τρίτο δίκυκλο της «οδικής του πορείας» στη ζωή.

Πρόκειται για τον Γούλα Έξαρχο από τη Φούρκα της Κόνιτσας. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που τιμά με τόσο πίστη τα δίκυκλα.

unnamed (2)

Τι είπε ο ίδιος στο Grevenamedia.gr

«Είμαι 91 ετών. Στη ζωή μου ταξίδεψα μία φορά – κατά λάθος… – με λεωφορείο γύρω στο 1955 από Ιωάννινα στην Αθήνα. Αρρώστησα! Δεν ανέβηκα ποτέ άλλοτε σε αυτοκίνητο. Αυτό το μηχανάκι είναι το τρίτο της ζωής μου. Έχω διανύσει 1.650.000 χιλιόμετρα, από Ιωάννινα-Φούρκα και πίσω. Χειμώνα και καλοκαίρι. Θεωρώ τον εαυτό μου πλούσιο και τυχερό που χαίρομαι τη φύση όπως εγώ θέλω. Τώρα μόλις ήρθα από τα Γιάννινα στη Φούρκα για να γιορτάσω το 15 Αύγουστο με τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου.

Όλη η ζωή μου ήταν και είναι πάνω σε δύο τροχούς. Ανεβαίνω στον Αϊλιά, ταξιδεύω σε διπλανά χωριά, σε χωματόδρομους και μονοπάτια. Πότε δε με πρόδωσαν τα μηχανάκια μου…!»

Ο Γούλας Έξαρχος ταξιδεύει και τώρα μία ή δύο φορές το μήνα από τα Γιάννινα σε Φούρκα. Μία απόσταση 110 χιλιομέτρων. Μέρα – νύχτα, Χειμώνα – καλοκαίρι.

«Είδαν τα μάτια μου πολλά εδώ στο Σμόλικα, δεκάδες φορές βρέθηκα μπροστά σε αρκούδες και αγριογούρουνα. Πάντα παραμέριζαν, ή με έμαθαν.. ή με φοβούνται!!!

Γούλας Έξαρχος : Ετών 91. Μία τοπική και ιστορική μορφή του Σμόλικα και της Φούρκας. Άξιος σεβασμού και συγχαρητηρίων για τη δύναμη του. Φωτογράφος και της ψυχής του.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή