"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Γραμματέας Δικαστικών Επιμελητών: Κακώς έσπασαν την πόρτα της κ. Κολοβού και δεν την άφησαν να πάρει ό,τι ήθελε

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Καταπέλτης» ήταν η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών, Μαρία Μπρουζούκη, αναφορικά με την εισβολή των αστυνομικών και του δικαστικού επιμελητή, χθες, στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, για να της κάνουν έξωση, καθώς και για το γεγονός ότι δεν της επέτρεψαν να πάρει μαζί της τα πράγματα που ήθελε.

Η γραμματέας των δικαστικών επιμελητών τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά που είδε το φως της δημοσιότητας δεν συνάδει με το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή, καθώς όπως σημείωσε: «κακώς έσπασαν την πόρτα και κακώς δεν την άφησαν να πάρει ό,τι πράγματα ήθελε».

Όπως εξήγησε η κ. Μπρουζούκη «μπαίνουμε στα σπίτια νόμιμα». Η απομάκρυνση ενός ατόμου από το σπίτι του που το έχει χάσει σε πλειστηριασμό γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες και όχι όπως κατέδειξαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την έφοδο που έγινε στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.

Εάν το σπίτι είναι κλειστό ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν θέλει να βγει, πρέπει να υπάρχει κλειδαράς ο οποίος θα ανοίξει την πόρτα. Δεν σπάνε την πόρτα για να μπουν μέσα οι δικαστικοί επιμελητές.

Παράλληλα η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών δήλωσε ότι κακώς δεν επέτρεπαν στην Ιωάννα Κολοβού να πάρει τα πράγματά της, καθώς όπως είπε η αποβολή γίνεται από τα διαμέρισμα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ό,τι θέλει από τα προσωπικά του και όλα τα κινητά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για την «εισβολή» στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί άσκησης σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπής, έπειτα από διαδικασία έξωσης από την οικία της, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, πρωινές ώρες σήμερα 21-11-2022, διαδικασία για την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας από τον δικαστικό επιμελητή».

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τις αρμοδιότητες των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού. Όπως ανέφερε, οι δυνάμεις κλήθηκαν για την προστασία του δικαστικού επιμελητή, καθώς βάσει νόμου, τα στελέχη της αστυνομίας δεν προβλέπεται να έχουν συμμετοχή στις ενέργειες της έξωσης.

«Διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του(άρθρο 160 του Π.Δ.141/91)», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης