Γ. Κυρίτσης για Μεσοπρόθεσμο: Η κυβέρνηση προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών (vid) Reviewed by Momizat on . Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του «Μεσοπ Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του «Μεσοπ Rating: 0

Γ. Κυρίτσης για Μεσοπρόθεσμο: Η κυβέρνηση προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών (vid)

Γ. Κυρίτσης για Μεσοπρόθεσμο: Η κυβέρνηση προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών (vid)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του «Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018» την Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι αυτά που αναφέρει το Μεσοπρόθεσμο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τελευταία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. «Δεν είναι ότι οι προβλέψεις ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. Είναι ότι η κυβέρνηση προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 28%, 3 εκατομμύρια πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, η μεσαία τάξη έχει ισοπεδωθεί και 200.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει για το εξωτερικό.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε επίσης και στους στόχους του Μεσοπροθέσμου, που θα διαψευστούν, καθώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, κανένα παραγωγικό μοντέλο και κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που να αξιοποιεί τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως τον πολιτισμό. «Αυτά είναι υψηλά μαθηματικά για εσάς», προσέθεσε.

Επίσης, ο κ. Κυρίτσης άσκησε έντονη κριτική στα παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική σταθερότητα. «Ο κύριος πρωθυπουργός μας λέει ότι η κρίση τελείωσε, ότι αλλάζουμε σελίδα κι ότι θα γίνουμε μια ευτυχισμένη χώρα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μας λέει ότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει κράτος. Αυτό με ξεπερνά. Με συγχωρείτε κύριοι, νόμιζα ότι εδώ είμαστε Βουλή. Κι ότι συζητάμε για πολιτικά κι όχι για ιατρικά θέματα», υπογράμμισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα. «Προσπαθείτε για άλλη μια φορά να εκφοβίσετε τους πολίτες, λέγοντάς τους ότι εσείς είστε οι μοναδικοί που θα τους βγάλετε από την κρίση. Μια κρίση που δημιούργησατε εσείς. Περίμενα ότι θα αντιληφθείτε σε ποια κατάσταση έχετε φέρει τη χώρα. Κι ότι θα υπήρχε τουλάχιστον πολιτική σεμνότητα και αυτοκριτική. Η οποία ποτέ δεν έγινε».

«Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο, στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Χρειάζεται να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Τι Ελλάδα θέλουμε. Κι επειδή εσείς δεν έχετε τίποτα, καταφεύγετε σε απειλές και παρουσιάζετε τους εαυτούς σας ως αναντικατάστατους.  Όμως η χώρα θα επιβιώσει χωρίς εσάς. Γιατί οι χώρες ανήκουν σε αυτούς που μπορούν να οραματίζονται το αύριο», κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Αφήστε το σχόλιο σας