Γ. Κυρίτσης: Δεν συναινούμε στις απαιτήσεις των δανειστών για πάση θυσία απολύσεις Reviewed by Momizat on . Ομιλία απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Διοικητικές Απλουστε Ομιλία απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Διοικητικές Απλουστε Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Δεν συναινούμε στις απαιτήσεις των δανειστών για πάση θυσία απολύσεις

Γ. Κυρίτσης: Δεν συναινούμε στις απαιτήσεις των δανειστών για πάση θυσία απολύσεις

Ομιλία απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις»

 

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014.

Ο κ. Κυρίτσης επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ευθύνονται για τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. «Θα περίμενε κανείς ότι μόλις ξέσπασε η κρίση, τα δύο αυτά κόμματα θα αναλάμβαναν επιτέλους τις ευθύνες τους. Αντ’ αυτού, ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό. Οι υπαίτιοι του προβλήματος ανέλαβαν το ρόλο του σωτήρα. Ξεπερνώντας και πάλι τον κακό εαυτό τους απαξίωσαν συλλήβδην τις δημόσιες υπηρεσίες. Χρέωσαν στους δημοσίους υπαλλήλους όλα τα δεινά και υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών, άρχισαν να συζητούν μπακαλίστικα για αριθμό απολύσεων. Για μεταρρύθμιση του Δημοσίου; Ούτε λόγος. Και το χειρότερο; Κατηγορείτε αυτούς που διαφωνούν μαζί σας. Οι οποίοι δεν είχαμε καμία συμμετοχή στο πελατειακό σας κράτος», τόνισε.

Επίσης, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διακρίνεται από έλλειψη σχεδίου και προχειρότητα, καθώς στόχος είναι η κατάργηση δομών, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί αξιολόγησή τους, καθώς και η απόλυση υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και στελέχη με ακαδημαϊκά προσόντα και εμπειρία, απλώς και μόνο για να πιάσει τους αριθμητικούς στόχους.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάργηση του ΕΚΕΒΙ, καθώς αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της παράλογης αυτής πολιτικής. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι το Δ.Σ. που είχε διοριστεί με στόχο την κατάργησή του, αρνήθηκε να το πράξει.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «μνημείο αναξιοκρατίας» το νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού. Όπως εξήγησε, οι ποσοστώσεις που προβλέπει αλλά και η διαδικασία αξιολόγησης που εισάγει δεν μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματική απόδοση των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα το σύστημα να χάνει εκ των προτέρων την αντικειμενικότητά του.

«Χρειάζεται ένα κράτος με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα, προς όφελος των πολιτών. Το σημερινό νομοσχέδιο φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές, που ζητούν απολύσεις πάση θυσία. Κι εμείς σ’ αυτό δεν πρόκειται να συναινέσουμε», κατέληξε ο βουλευτής.

 

Το βίντεο της ομιλίας βρίσκεται στο link https://www.youtube.com/watch?v=vfz_KAMlUks&feature=youtu.be

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή