Γ. Κυρίτσης: Εισπρακτική λογική σε σημείο αμόκ, ο φόρος στα ακίνητα Reviewed by Momizat on . Έντονα επικριτικός στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το φόρο ακινήτων εμφανίστηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση του Έντονα επικριτικός στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το φόρο ακινήτων εμφανίστηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση του Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Εισπρακτική λογική σε σημείο αμόκ, ο φόρος στα ακίνητα

Γ. Κυρίτσης: Εισπρακτική λογική σε σημείο αμόκ, ο φόρος στα ακίνητα

Έντονα επικριτικός στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το φόρο ακινήτων εμφανίστηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι οι χειρισμοί του οικονομικού επιτελείου στο φόρο ακινήτων δείχνουν ότι βρισκόταν «σε καθεστώς πλήρους σύγχυσης». «Ωστόσο, το νομοσχέδιο που έχουμε μπροστά μας αποδεικνύει ότι η περίοδος σύγχυσης παρήλθε και ότι το νομοθέτημα απέκτησε μια λογική, την εισπρακτική λογική σε σημείο αμόκ, προσέθεσε, καλώντας τον Υπουργό Οικονομικών να το αποσύρει.

Επίσης, ο βουλευτής άσκησε έντονη κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη χορήγηση εκπτώσεων και την αναστολή πληρωμής φόρου προς τους πλέον ευάλωτους οικονομικά φορολογούμενους. «Οι προϋποθέσεις, όπως περιγράφονται επί της ουσίας, αφορούν ελάχιστους. Ως εκ τούτου μια μεγάλη μερίδα φορολογουμένων που χρήζουν ιδιαίτερης κοινωνικής προστασίας καλούνται να πληρώσουν σαν να είναι εισοδηματίες», σημείωσε και πρότεινε πλήρη φοροαπαλλαγή για τους άνεργους και τους τριτέκνους, αναπροσαρμογή του ποσού αναπηρίας και απάλειψη της προϋπόθεσης για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.

«Σας έχω και το καλύτερο. Ο μεγάλος Νίκος Τσιφόρος στο βιβλίο του «Εμείς και οι Φράγκοι» αναφέρεται στο Θωμά Πρελούμποβιτς, Δεσπότη της Ηπείρου, με έδρα τα Γιάννενα. Κάποια στιγμή -όπως κι εσείς τώρα, κύριε Στουρνάρα, έτσι και αυτός- ευρισκόμενος σε φορολογικό αμόκ είχε μια λαμπρή ιδέα. Τι σκέφτηκε; «Η πόλη αυτή δεν είναι δική μου; Επομένως και ο αέρας δεν είναι δικός μου; Μάλιστα εξοχότατε.» Και πήγε και φορολόγησε τον αέρα. Μη βιαστεί κανείς να βάλει στοίχημα. Κύριε Στουρνάρα, είμαστε ένα βήμα πριν μας φορολογήσετε και τις αναπνοές», κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Μπορείτε να αναζητήσετε την ομιλία στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=FaNXR_2SSHw&feature=youtu.be

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή