Γ. Κυρίτσης: Ερώτηση για απουσία πιστοποίησης για φύλακες αρχαιολογικών χώρων Reviewed by Momizat on . Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης με τη συναδέλφισσά του κ. Ρεπούση για τις εξετάσεις πιστοποίησης για φύλακες μουσείων και αρχαιολογι Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης με τη συναδέλφισσά του κ. Ρεπούση για τις εξετάσεις πιστοποίησης για φύλακες μουσείων και αρχαιολογι Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Ερώτηση για απουσία πιστοποίησης για φύλακες αρχαιολογικών χώρων

Γ. Κυρίτσης: Ερώτηση για απουσία πιστοποίησης για φύλακες αρχαιολογικών χώρων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης με τη συναδέλφισσά του κ. Ρεπούση για τις εξετάσεις πιστοποίησης για φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

 

Θέμα: Σχετικά με τις εξετάσεις πιστοποίησης για φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

 

Οι Απόφοιτοι Δημόσιων ΙΕΚ της ειδικότητας φυλάκων μουσείων και αρχαιολογικών Χώρων με Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) δεν μπορούν να πιστοποιηθούν καθώς δεν έχουν διοργανωθεί οι σχετικές εξετάσεις από το 2012 και εξής. Αποκλειστικά αρμόδιος φορές διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών είναι ο  Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

 

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι απόφοιτοι της εν λόγω ειδικότητας να μην μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους προκειμένου   να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται για θέσεις εργασίας στον κλάδο τους.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  • Γιατί δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις το 2012 και το 2013;
  • Πότε προτίθεται  να ορίσει ημερομηνία εξετάσεων πιστοποίησης  για τους απόφοιτους της ειδικότητας φυλάκων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων;

 

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Γιώργος Κυρίτσης

Μαρία Ρεπούση

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή