Γ. Κυρίτσης: Καθυστερούν οι τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΥΠΠΟ Reviewed by Momizat on . Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτσης αναφορικά με την τριετή καθυστέρηση του υπουργείου Πολιτισμού θα τοποθετήσει προϊσταμένους στις μονάδες το Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτσης αναφορικά με την τριετή καθυστέρηση του υπουργείου Πολιτισμού θα τοποθετήσει προϊσταμένους στις μονάδες το Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Καθυστερούν οι τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΥΠΠΟ

Γ. Κυρίτσης: Καθυστερούν οι τοποθετήσεις προϊσταμένων στο ΥΠΠΟ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτσης αναφορικά με την τριετή καθυστέρηση του υπουργείου Πολιτισμού θα τοποθετήσει προϊσταμένους στις μονάδες του υπουργείου Πολιτισμού.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Τριετής καθυστέρηση στην τοποθέτηση προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2014

Πλέον της τριετίας διαρκεί η εκκρεμότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προβεί στην τοποθέτηση προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/Α4/8107/21.1.2011 απόφαση, το τότε Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προχώρησε στην «προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος» στο σύνολο των οργανικών μονάδων του τότε ΥΠ.ΠΟΤ. Να σημειωθεί ότι η θητεία των προϊσταμένων τμημάτων είχε ολοκληρωθεί αυτοδικαίως από τις 29.3.2010, δηλαδή δέκα ολόκληρους μήνες πριν την προκήρυξη.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/Α4/8350/26.1.2011 έγγραφο της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διοικητικού του τότε ΥΠ.ΠΟΤ. Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο του 2010 ορίστηκαν με σχετική απόφαση του υπουργείου τα μέλη του Β’ Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στα οποία είχε ανατεθεί η ευθύνη των κρίσεων.

Ωστόσο, παρά τις ενέργειες αυτές, για διάστημα πλέον των δύο ετών δεν σημειώθηκε απολύτως καμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας, αλλά και για τις προθέσεις του υπουργείου.

Στις 24 Μαΐου 2013, υπήρξε επιστολή της Διεύθυνσης Διοικητικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του τότε Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία καλούσαν όσους είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα για τη θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας να υποβάλλουν αίτηση, στην οποία να δηλώνουν κατά σειρά προτίμησης τρεις διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες (πρώην Νομούς), για να ληφθούν υπ’ όψιν και να συνεκτιμηθούν κατά τη διαδικασία τοποθέτησης. Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις αυτές δεν ήταν δεσμευτικές, όπως διευκρινιζόταν στο έγγραφο, για τη γνωμοδότηση του εν λόγω Συμβουλίου.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου πληροφορήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις. Ωστόσο, η υπογραφή των τοποθετήσεων και πάλι βρίσκεται σε εκκρεμότητα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν σε διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων.

Είναι δεδομένο ότι η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού δημιουργεί προβλήματα στη χρηστή και αποδοτική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Επίσης, η τοποθέτηση των προϊσταμένων δεν επιβαρύνει οικονομικά την Πολιτεία, η οποία καταβάλλει κανονικά τα επιδόματα στους υπαλλήλους η θητεία των οποίων έχει λήξει εδώ και τέσσερα έτη.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο έχει κωλυσιεργήσει τόσο πολύ η ολοκλήρωση της διαδικασίας;

2. Πότε αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των νέων προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Γεώργιος Κυρίτσης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή