"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Γ. Κυρίτσης: Με καθυστέρηση δύο ετών υλοποιείται πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. – Ανάσα για την κοινωνία

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

“Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρουσιάζοντας σήμερα σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ανακοίνωσε πως με αυτό αξιοποιούνται τα δεσμευμένα και κατασχεμένα χρήματα και αναμένεται να συμβάλουν στο δημόσιο περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης με αυτό το νομοσχέδιο, θα προσφέρεται ρευστότητα στο δημόσιο το ταχύτερο δυνατό. Υπολόγισε δε πως αυτό το ποσό που μπορεί άμεσα να συγκεντρωθούν μεταξύ 1,5 -2 δις ευρώ.
Η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και δύο χρόνια έχει επανειλημμένα υποβάλει πρόταση για τη ρευστοποίηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου δεσμευμένων καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων ή υπόπτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κτλ, ώστε να εισρέουν άμεσα στο Δημόσιο Ταμείο τα «παγωμένα» στις Τράπεζες ποσά.
Αφορά την αξιοποίηση πλέον των 1,5 δισ. ευρώ παγωμένων – δεσμευμένων καταθέσεων που εάν είχε υλοποιηθεί εγκαίρως η κοινωνική ανακούφιση θα ήταν τεράστια αυτά τα δύο χρόνια.
Η πρόταση υποβλήθηκε για πρώτη φορά προς τον κ. Μαυραγάνη, τον Οκτώβριο 2012 και επανακατατέθηκε μέσω ερωτήσεων, απλών κι επίκαιρων, τέσσερεις τουλάχιστον φορές ακόμα και μέσω τροπολογίας άλλες τόσες. Αμέτρητες δε ήταν οι αναφορές στην πρόταση, όλων των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ σε ομιλίες τους στην βουλή ή σε άλλες παρεμβάσεις.
Η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε γίνει αποδεκτή από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Εσόδων και συμπεριλήφθηκε τελικά στο σχέδιο νόμου «Ενέχυρο – ποινική συνδιαλλαγή σε εγκλήματα εις βάρος του Δημοσίου. Σύσταση ειδικού προανακριτικού σώματος. Θέματα αστικής ευθύνης του τύπου και άλλες διατάξεις» από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ωστόσο δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση στη Βουλή.
Η διάταξη προέβλεπε τη σύσταση ενεχύρου, δηλαδή τη ρευστοποίηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου δεσμευμένων καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων ή υπόπτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κτλ, ώστε να εισρέουν άμεσα στο Δημόσιο Ταμείο τα «παγωμένα» στις Τράπεζες εδώ και καιρό ποσά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης