Γ. Κυρίτσης σε Αδωνι: Τι θα γίνει με το φαρμακείο του Νοσοκομείου Τρικάλων; Reviewed by Momizat on . Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Τρικάλων ανέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην Επιτροπ Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Τρικάλων ανέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην Επιτροπ Rating: 0

Γ. Κυρίτσης σε Αδωνι: Τι θα γίνει με το φαρμακείο του Νοσοκομείου Τρικάλων;

Γ. Κυρίτσης σε Αδωνι: Τι θα γίνει με το φαρμακείο του Νοσοκομείου Τρικάλων;

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Τρικάλων ανέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014.

Ο κ. Κυρίτσης, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μείωση των κονδυλίων του Νοσοκομείου Τρικάλων για αγορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από 245.000 ευρώ μηνιαίως σε 190.000 ευρώ. Λόγω της συγκεκριμένης πολιτικής, τα αποθεματικά του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων εξαντλούνται μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Το πρόβλημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη έκταση αν αναλογιστεί κανείς ότι το νοσοκομείο διαθέτει φάρμακα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με οικονομικά προβλήματα και εγκλείστους των φυλακών. Παρότι η Διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων έχει ενημερώσει αλλεπάλληλες φορές με έγγραφά του το Υπουργείο Υγείας, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Επίσης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας». «Θα πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα υπάρχει καθολική και δωρεάν πρόσβαση», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα του συστήματος Υγείας στη χώρα μας, γεγονός που απαιτεί ριζικές παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα αφορά στην αδυναμία πρόσβασης ολοένα και περισσότερων πολιτών σε υπηρεσίες Υγείας.

Όπως διαπίστωσε όμως, το νομοσχέδιο του υπουργείου δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς διακρίνεται από ασάφειες, ελλείψεις και σημαντικά κενά που ακυρώνουν εν τοις πράγμασι την έννοια της μεταρρύθμισης. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει για ένα διάστημα τις δομές υγείας του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα, προς όφελος των ασθενών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή