Γ. Κυρίτσης: Υπαλληλίσκοι γίνονται “τύραννοι” Reviewed by Momizat on . «Ο προϋπολογισμός για το 2014 δεν οδηγεί πουθενά. Δεν δίνει ελπίδα. Δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση και δεν περιγράφει κανένα στρατηγικό σχέδιο διεξόδου από τη «Ο προϋπολογισμός για το 2014 δεν οδηγεί πουθενά. Δεν δίνει ελπίδα. Δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση και δεν περιγράφει κανένα στρατηγικό σχέδιο διεξόδου από τη Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Υπαλληλίσκοι γίνονται “τύραννοι”

Γ. Κυρίτσης: Υπαλληλίσκοι γίνονται “τύραννοι”

«Ο προϋπολογισμός για το 2014 δεν οδηγεί πουθενά. Δεν δίνει ελπίδα. Δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση και δεν περιγράφει κανένα στρατηγικό σχέδιο διεξόδου από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2014, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα όφειλε να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην πάταξη της παραοικονομίας, ελαφρύνοντας παράλληλα τα βάρη που επωμίζονται οι «συνήθεις φορολογούμενοι». Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου, μέσω της τοποθέτησης σκάνερ σε λιμάνια και σύνορα. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην είσπραξη των βεβαιωμένων φόρων από όλες τις λίστες που διαθέτει η κυβέρνηση, στην σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, στην αντιμετώπιση των off shore εταιριών και στη φορολόγηση των πλέον εύρωστων εισοδηματικά στρωμάτων.

Όμως, όπως παρατήρησε, για να γίνουν οι κινήσεις αυτές «θα χρειαζόταν ηγεσία. Η οποία δεν υπάρχει. Θα χρειαζόταν απόφαση σύγκρουσης με τα συμφέροντα. Κι αυτή η απόφαση δεν υπάρχει».

Επίσης, ο κ. Κυρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, την ενέργεια, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη μεταποίηση, την έρευνα, την Υγεία και την Πρόνοια.

«Τι επιλέγει η κυβέρνηση; Ταυτίζει και εξαντλεί την οικονομική της πολιτική στο πρωτογενές πλεόνασμα. Ενώ η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, η Παιδεία έχει καταστραφεί, οι κοινωνικές δαπάνες καταρρέουν και η κοινωνία έχει πλέον ξεπεράσει τα όριά της. Έχουμε ένα πρόβλημα. Μια χώρα που καταρρέει. Και τα συμπτώματα του προβλήματος. Εμείς ασχολούμαστε με τα συμπτώματα. Και μάλιστα με λάθος τρόπο. Κι αφήνουμε το πρόβλημα απέξω», ανέφερε.

«Στην Αντιγόνη ο Σοφοκλής γράφει: “το θράσος γεννά τους τυράννους”. Εμείς πάλι αφήσαμε υπαλληλίσκους να γίνονται τύραννοι», κατέληξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, διευκρινίζοντας ότι προτίθεται να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Η ομιλία είναι διαθέσιμη και εδώ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή