Γ. Κυρίτσης: Υποστελέχωση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Reviewed by Momizat on . Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης, για την υποστελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στον νομό μας Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης, για την υποστελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στον νομό μας Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Υποστελέχωση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία

Γ. Κυρίτσης: Υποστελέχωση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης, για την υποστελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στον νομό μας.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

 

ΘΕΜΑ: Έλλειψη κτηνιάτρων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Ν. Τρικάλων

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποστελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Ν. Τρικάλων στην υγεία των πολιτών, την κτηνοτροφική παραγωγή αλλά και την οικονομία της περιοχής, προειδοποιεί ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων του νομού.

kiritsisΣύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Χοιροτρόφων, η  Κτηνιατρική Υπηρεσία του Ν. Τρικάλων, που στο παρελθόν διέθετε 32 κτηνιάτρους, διαθέτει σήμερα μόλις 12, εκ των οποίων οι τέσσερις αναμένεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν. Εξ αυτών, οι τρεις απασχολούνται στα σφαγεία Τρικάλων-Πύλης-Οιχαλίας, με αποτέλεσμα οι πέντε εναπομείναντες καλούνται να αντεπεξέλθουν σε όλους τους ελέγχους που αφορούν μεταξύ άλλων σε χιλιάδες χοιρομητέρες, αιγοπρόβατα, αγελάδες. Επίσης, έχουν ήδη κλείσει τα αγροτικά κτηνιατρεία στον Κονισκό και στο Βαλτινό, ενώ οδεύουν προς κλείσιμο αυτά της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κτηνιατρική κάλυψη.

Η υποστελέχωση της υπηρεσίας, σε μια περίοδο μάλιστα που θα έπρεπε η Πολιτεία να δώσει έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους χοιροτρόφους, καθώς δεν μπορούν να πουλήσουν το προϊόν τους χωρίς δικαιολογητικά και δεν μπορούν να διαχειριστούν το ζωϊκό τους κεφάλαιο χωρίς τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού Τρικάλων;

 Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Κυρίτσης

Αφήστε το σχόλιο σας