Γ. Κυρίτσης: Χρειάζεται σχέδιο για την ανάπτυξη των νησιών μας Reviewed by Momizat on . Τη χάραξη ολοκληρωμένου σχεδίου νησιωτικής πολιτικής ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επ Τη χάραξη ολοκληρωμένου σχεδίου νησιωτικής πολιτικής ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επ Rating: 0

Γ. Κυρίτσης: Χρειάζεται σχέδιο για την ανάπτυξη των νησιών μας

Γ. Κυρίτσης: Χρειάζεται σχέδιο για την ανάπτυξη των νησιών μας

Τη χάραξη ολοκληρωμένου σχεδίου νησιωτικής πολιτικής ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη νησιωτική πολιτική.

«Η ρήτρα της νησιωτικότητας δεν αποτελεί μια τυπική συνταγματική επιταγή. Η ιδιαίτερη μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές είναι υποχρέωση μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Η αξιοποίηση του πλούσιου νησιωτικού χώρου που διαθέτουμε έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία», τόνισε ο κ. Κυρίτσης. Όπως ανέφερε όμως, μέχρι στιγμής, η ρήτρα της νησιωτικότητας έχει παραμείνει σε επίπεδο διακηρύξεων, καθώς οι όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις θεσπίστηκαν στο παρελθόν διακρίνονται από αποσπασματικότητα.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα λειτουργήσει τόσο ως μοχλός ανάπτυξης των νησιών όσο και ως πόλος έλξης τουριστών.

Ο κ. Κυρίτσης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη του σύγχρονου πολιτισμού, την παροχή κινήτρων για κινηματογραφικές παραγωγές, την παραγωγή τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας, την δημιουργία πολιτιστικών υποδομών (βιβλιοθήκες, μουσεία) και τη λήψη μέτρων για δράσεις πολιτισμού στις τοπικές κοινωνίες.

«Όμως όλα αυτά χρειάζονται σχέδιο. Και συνέργειες όλων των αρμόδιων φορέων. Η προβολή του πολιτισμού, η σύνδεσή του με τον τουρισμό δεν είναι στο περιθώριο της νησιωτικής πολιτικής. Αντίθετα, αποτελεί προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη», κατέληξε.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή