Γ. Μητσιούλης: Ηρθαμε να ενώσουμε, κανείς δεν περισσεύει Reviewed by Momizat on . Οι 10 άξονες του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία» στην επίσημη παρουσίασή του στους τρικαλινούς   Την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του «Τρίκκης Πολιτεία» Οι 10 άξονες του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία» στην επίσημη παρουσίασή του στους τρικαλινούς   Την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του «Τρίκκης Πολιτεία» Rating: 0

Γ. Μητσιούλης: Ηρθαμε να ενώσουμε, κανείς δεν περισσεύει

Γ. Μητσιούλης: Ηρθαμε να ενώσουμε, κανείς δεν περισσεύει

Οι 10 άξονες του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία» στην επίσημη παρουσίασή του στους τρικαλινούς

 

Την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του «Τρίκκης Πολιτεία» έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων, Γιώργος Μητσιούλης. Μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο, επισήμανε ότι ο συνδυασμός είναι ακομμάτιστος, ότι ήρθε για να ενώσει, ότι βάζει τέλος στους κομματικούς διαχωρισμούς. Ουσιαστικά, έθεσε τους 10 άξονες για τον Δήμο Τρικκαίων, «για να υπηρετήσουμε την πόλη των Τρικάλων, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους Δημότες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη, καθαρή, φιλική, φιλόξενη και να δώσουμε προστιθέμενη αξία στις ζωές των δημοτών, αλλάζοντας την καθημερινότητα όλων μας».

mits1Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

 

 

 

Τρικαλινοί,  Τρικαλινές

Νεολαία των Τρικάλων και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες.

Ήρθε η Ώρα της Αλήθειας.

Ήρθε η Ώρα της  «Τρίκκης Πολιτείας».

Η ιστορία γράφεται από εμάς, όμως δεν γράφεται με διχασμούς αλλά με ενότητα.

Η ιστορία δεν γράφεται με αρνητικό λόγο αλλά με θετικό λόγο.

Σε μια περίοδο που υπάρχει κρίση στην Ελλάδα, οικονομική κρίση αλλά πρωτίστως πολιτική κρίση και κρίση αξιών.

Αισθάνομαι ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την συνείδηση μας, πρέπει να βγούμε μπροστά στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε την ενότητα, να πούμε την αλήθεια, να υπηρετήσουμε το καλό το Αγαθό, στην Πόλη του Αγαθού. Στην πόλη που ονειρευτήκαμε από μικρά παιδιά, την πόλη που προσδοκούσαμε όλα τα χρόνια, την πόλη που θέλαμε να χτίσουμε για σας τους νέους, εσάς που αποτελείτε την παρακαταθήκη για τα Τρίκαλα για την Ελλάδα την Πατρίδα.

Η ιστορία αυτής της Πόλης, της Αρχαίας Τρίκκης των Τρικάλων, διδάσκει μέσα από την Ιστορική της Διαδρομή.

Αποτέλεσε Πόλη πολλών ανθρώπων, διαφορετικών θρησκειών και κουλτούρας Ελλήνων, που ήρθαν από άλλες γεωγραφικές περιοχές, αλλά  που όλους τους αγκάλιασε και τους έκανε να αισθάνονται πως η επιλογή τους ήταν σωστή.

Ας αγκαλιάσουμε εμείς εσάς τους νέους που αποτελείται την ελπίδα και το μέλλον των Τρικάλων και της Ελλάδας.

Ας δούμε πως μπορούμε να πορευτούμε στο μέλλον. Υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος, ο δρόμος των Αγίων, να φτιάξουμε την πόλη του Αγαθού που διακήρυττε ο Πλάτωνας το 380 Π.Χ.

Μια πόλη αξιών, με πολίτες, με ιδανικά, με όραμα, σχέδια, συνέργειες, πράξεις και πάνω από όλα ανθρωπιά, αγάπη, ομόνοια, ενότητα, εργατικότητα και ταπεινότητα.

Η ιστορία δείχνει πως πάντα οι Έλληνες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.

Υπήρξαν ιστορικές στιγμές ξανά, με την κοινωνία εξαθλιωμένη, οικονομικά κατακερματισμένη, με φτώχεια, και ανέχεια, με σαθρό πολιτικό σύστημα.

Κάποιοι ήσαν όμως πατριώτες, και έχτιζαν τον Πολιτισμό.

Κάποιοι φρόντιζαν για την Κοινωνική Συνοχή, κάποιοι ήταν κοντά στο λαό.

Ανήκουμε σε μια γενιά που βιώσαμε μια καλή εποχή, τριάντα χρόνια που άφησαν όμως πίσω ερείπια εξαθλίωσης, ταπείνωσης, οφείλουμε εμείς να αλλάξουμε τον κόσμο να βγούμε μπροστά για να χτίσουμε μια ιδανική κοινωνία μια πόλη πρότυπο, βιώσιμη, καθαρή, φιλική, φιλόξενη πόλη.

Υπάρχουν τα θετικά που δόθηκαν στα Τριάντα αυτά χρόνια, η αποτελεσματικότητα και η διείσδυση στην εργασία, η επιχειρηματικότητα, το αναπτυγμένο βιοτικό επίπεδο, αλλά και ο εύκολος πλουτισμός.

Αναπτύξαμε όμως τις πελατειακές σχέσεις, τις σχέσεις ημετέρων, το ρουσφέτι που υπηρέτησε το πολιτικό σύστημα, πρέπει όμως όλα αυτά να πάρουν τέλος, γιατί οδήγησαν την κοινωνία σ΄ αυτό που βιώνουμε σήμερα, και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Δυστυχώς χάσαμε τις αξίες ψάχνοντας χρήματα, και ξεχάσαμε “τον άνθρωπο”. Ψάχναμε το δέντρο, και δεν βλέπαμε το δάσος, και στο τέλος χάσαμε και το δέντρο. Οφείλουμε να διώξουμε τα αγκάθια, να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο που κάποτε θα γίνει λεωφόρος, τον δρόμου του καλού, τον δρόμο των Αγίων.

Αυτές οι εκλογές είναι η αφετηρία για νέα αρχή, να δείξουμε πως ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει για το μέλλον αυτού τόπου, και όχι τα κόμματα.

Τα κόμματα διαιρούν κομματιάζουν, διαχωρίζουν, εμείς  πρεσβεύομε την ενότητα.

Το καλό των πολιτών και της Πόλης της δικιά μας «ΤΡΙΚΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ».

mits2Ο συνδυασμός μας είναι μια ακομμάτιστη ανένταχτη κίνηση πολιτών, με εθελοντική και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.

Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πόλη των Τρικάλων, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους Δημότες.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη, καθαρή, φιλική, φιλόξενη και να δώσουμε προστιθέμενη αξία στις ζωές των δημοτών, αλλάζοντας την καθημερινότητα όλων μας.

Είμαστε πολίτες που ζούμε καθημερινά σε αυτήν την πόλη, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και που την αγαπάμε, επενδύουμε σ΄αυτήν και ταυτιζόμαστε με αυτήν, αλλά πάνω από όλα, εναποθέσαμε το μέλλον των παιδιών μας.

Τα κόμματα εξ΄ ορισμού  φίλες και φίλοι διαιρούν. Τα χρώματα τέλος μπλε, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο.

Εμείς ήρθαμε να ενώσουμε, γιατί κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια αυτή. Δεν βλέπουμε αντιπάλους, αλλά συναγωνιστές. Ο καθένας βέβαια κρίνεται από τις επιλογές του, γιατί όλοι ακολουθούν ένα δρόμο.

Εμείς όμως δεν ακολουθούμε δρόμους – αδιέξοδα, αλλά τον δρόμο της αλήθειας.

Και έχουμε Κυρίες και Κύριοι όραμα για την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Έχουμε ένα πρόγραμμα ανθρωποκεντρικό, κοινωνικά αλληλέγγυο, αναπτυξιακό και καινοτόμο.

Ένα πρόγραμμα δέκα αξόνων. Εξασφαλίζουμε την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και την πόλη των Τρικάλων που συνθέτουν τον Δήμο, με δίκαια κατανομή έργων, δράσεων και χωρίς διάκριση.

Η καρδιά του Δήμου θα χτυπά στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Θα δείξουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην γειτονιά, που αποτελεί το βασικό κύτταρο της πόλης.

Θα ενισχύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως πολύτεκνους, τρίτεκνους με απαλλαγή από δημοτικά τέλη, περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικών παντοπωλείων,   ιατρείων και φαρμακείων, απαλλαγή από τροφεία παιδικών σταθμών.

Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή, κάνοντας συνεταιρισμούς και εφαρμόζοντας νέες καλλιέργειες για τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Στις προτεραιότητες μας τίθενται και η ανάπτυξη κοινωνικών υπηρεσιών και η αντιμετώπιση της ανεργίας, που μαστίζει την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους νέους.

Βέβαια το θέμα της ανεργίας είναι πρωτίστως θέμα εθνικού Σχεδιασμού και Εθνικών πολιτικών.

Σχεδιάζουμε μια πόλη φιλική στο περιβάλλον εκμεταλλευόμενοι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ανακύκλωση, κομποστοποίηση, χρήση Α.Π.Ε., φωτισμός μέσω  φωτοβολταϊκών  συστημάτων, πράσινες στέγες, δεντροφυτεύεις, δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης, είναι από τα θέματα που θέτουμε σε προτεραιότητα.

Δημιουργούμε το πρόγραμμα «κιβωτός» για την εξασφάλιση της σίτισης των πολιτών σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Δημιουργούμε καταφύγιο αδέσποτων ζώων με την βοήθεια εθελοντών και φιλοζωικών συλλόγων θεσπίζοντας μητρώο αδέσποτων ζώων.

mits3

Αναδεικνύουμε τα ιστορικά Μνημεία της Πόλης που αποτελούν την πολιτιστική παρακαταθήκη αυτού του τόπου Κάστρο – Κουρσούμ τζαμί Ασκληπιείο – Βαρούσι, Ματσόπουλο θα πρέπει να αποτελέσουν μαζί με τα ποτάμια μας τον Ληθαίο και τον Αγιαμονιώτη γιατί όχι και τον Πηνειό ποταμό πόλοι έλξης για τους επισκέπτες και να αποτελέσουν τα σημεία αναφοράς της πόλης που μαζί με τις παρεμβάσεις θα αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

Οφείλουμε να επενδύσουμε στα παιδιά μας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παιδείας, δημιουργικής απασχόλησης επαγγελματικού προσανατολισμού, υγιεινής και περιβάλλοντος.

Προάγουμε την υγεία των αθλούμενων πολιτών στους υπαίθριους χώρους άθλησης με την παρουσία επιστημονικού προσωπικού.

Πλήρη διαφάνεια, καθαρή αυτοδιοίκηση, στήριξη των παραδόσεων του τόπου, ενίσχυση του  αθλητισμού, αποτελεσματικές υπηρεσίες για τους πολίτες, ενεργοποίηση γραφείου αλληλεγγύης συμπολιτών, θρησκευτικός και χειμερινός τουρισμός, καθαρή και φιλική πόλη προς το ποδήλατο, στήριξη σε επιχειρηματικές δράσεις προς όφελος της πόλης, εξορθολογισμός και δίκαιη κατανομή δαπανών, είναι μόνο η αρχή των συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα για την πόλη των Τρικάλων και των δημοτικών διαμερισμάτων.

 

Σας καλούμε στο ραντεβού με την ιστορία, για να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν υπάρχει η θέληση να αλλάξουμε τα πράγματα, υπάρχει και ο δρόμος. Κι εμείς αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουμε ως ενεργοί πολίτες και όχι ως αδρανείς, προτρέποντας όλους να ασχοληθούν με τα κοινά και μέσα από αυτή την προσπάθεια να δείξουμε ότι η αλληλεγγύη, η συνεισφορά, η ενότητα, η ελπίδα, το όραμα και η ανιδιοτέλεια δεν είναι έννοιες αφηρημένες αλλά απόλυτα εφικτές.

Η πρόταση του πολίτη που ζει και δραστηριοποιείται σε αυτή την πόλη και στα χωριά του δήμου , έχει και την βαρύνουσα σημασία και αυτήν περιμένουμε στην «Τρίκκης Πολιτεία»  και πορευόμαστε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τον τόπο μας προς το καλύτερο.

Δεν φτάνουν όμως όλα αυτά γιατί το ερώτημα είναι θα μας αφήσουν;

Κυρίες και Κύριοι δεχόμαστε απειλές δεχόμαστε λάσπη γιατί θέλουμε να πούμε την αλήθεια.

Επειδή υπηρετούμε το καλό. Ζητώ την φώτιση του Θεού για να μας ανοίξει δρόμους σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τα Τρίκαλα για την Πατρίδα  για την Ελλάδα μας.

Δεν έχουμε φόβο αλλά θάρρος και τόλμη να πούμε την αλήθεια με όποιο κόστος γιατί η κοινωνία είναι αρρωστημένη και εμείς ερχόμαστε αφήνοντας οικογένεια, δουλειά για να ενώσουμε.

 

Σηκωθείτε να διώξουμε όλους αυτούς  που έφεραν τον τόπο εδώ και πρέπει να πράξουμε όλοι με αίσθημα ευθύνης γιατί διαφορετικά θα μας βασανίζει η συνείδηση μας και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και θα έρθουν χειρότερες μέρες.

Ακολουθούμε  τον δρόμο του Θεού τον δρόμο της αλήθειας και όσοι πιστέψουν ας ακολουθήσουν.

Εμείς οφείλουμε να το κάνουμε πράξη έστω και την τελευταία στιγμή στέλνοντας μήνυμα σε όλον τον Ελληνισμό από την Πόλη έως την Πόλιν και ας μας ελέγξει ο Θεός, η πατρίδα μας, η ιστορία. Στόχος μας και σκοπός είναι η Δημαρχία όχι όμως και αυτοσκοπός. Θέλουμε να αποτελέσουμε την αρχή, την σπίθα για μία νέα Τρίκκη, το φως, τον ήλιο για μια νέα Πατρίδα, για μία νέα Ελλάδα. Άλλωστε και ο μέγας Αλέξανδρος από μία μικρή Πέλλα έχτισε αυτοκρατορία. Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί να κρατήσουμε σημαία για αυτόν τον σκοπό. Καταθέστε ψυχή να δώσουμε τον αγώνα για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον της Πατρίδας, για το μέλλον της Ελλάδας. Πάνω από όλα είμαστε Έλληνες Πατριώτες.

Σας ευχαριστώ!
mits7 mits4 mits5 mits6

Αφήστε το σχόλιο σας