Γ. Μητσιούλης: Η “Τρίκκης Πολιτεία” ανοίγει νέους δρόμους για τον Δ. Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Με το στοιχείο της συνεργασίας, τον ακομμάτιστο χαρακτήρα και την ανάγκη για αλλαγές στον Δήμο Τρικκαίων, ο Γιώργος Μητσιούλης παρουσίασε πριν από λίγο τον συνδ Με το στοιχείο της συνεργασίας, τον ακομμάτιστο χαρακτήρα και την ανάγκη για αλλαγές στον Δήμο Τρικκαίων, ο Γιώργος Μητσιούλης παρουσίασε πριν από λίγο τον συνδ Rating: 0

Γ. Μητσιούλης: Η “Τρίκκης Πολιτεία” ανοίγει νέους δρόμους για τον Δ. Τρικκαίων

Γ. Μητσιούλης: Η “Τρίκκης Πολιτεία” ανοίγει νέους δρόμους για τον Δ. Τρικκαίων

Με το στοιχείο της συνεργασίας, τον ακομμάτιστο χαρακτήρα και την ανάγκη για αλλαγές στον Δήμο Τρικκαίων, ο Γιώργος Μητσιούλης παρουσίασε πριν από λίγο τον συνδυασμό του. Ο “Τρίκκης Πολιτεία”, με αναφορές στις παρακαταθήκες της αρχαίας Ελλάδας, επιδιώκει να προσφέρει στην πόλη και τα χωριά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τρικαλινός μηχανικός ανέλυσε τους λόγους της καθόδου του:

“Σε μια τέτοια συγκυρία που περνά η Ελλάδα, που όλοι είμαστε στο χείλος του γκρεμού και αντιμέτωποι με τεράστια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, σε μια εποχή που τα πάντα απαξιώνονται, σε μια εποχή κρίσης αξιών, οφείλουμε έστω και την ύστατη στιγμή να βγούμε μπροστά, να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, γιατί έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας.
Με γνώμονα, την αλήθεια, την ειλικρίνεια, την ταπεινότητα, την εργατικότητα, τον εθελοντισμό πρέπει να υπηρετήσουμε το καλό με διάθεση πάντα ενωτική.
Δεν βλέπουμε αντιπάλους αλλά συναγωνιστές. Ο καθένας βέβαια  κρίνεται από τις επιλογές του γιατί όλοι ακολουθούν ένα δρόμο. Εμείς στην “Τρίκκης Πολιτεία” δεν ακολουθούμε δρόμους-αδιέξοδα. Ανοίγουμε νέους δρόμους και δείχνουμε ότι για να κρατηθεί ο τόπος ζωντανός, αυτοί οι νέοι δρόμοι δεν περνούν μέσα από κόμματα και πολιτικά γραφεία”.
Ως προς το όνομα, ανέφερε: Τρίκκης γιατί η Τρίκκη μέσα από την τεράστια ιστορική της διαδρομή αποτελεί την μεγάλη παρακαταθήκη για αυτόν τον τόπο. Πολιτεία γιατί πρότυπα σε αυτήν την προσπάθεια αποτελεί η Πολιτεία του Πλάτωνα, η Πόλις Ήθους και Αγαθού, η Πόλη του Καλού,  αυτό που πρέπει να υπηρετεί και ο κάθε πολιτικός, δηλαδή το καλό. Η ιδανική πόλη των Τρικάλων είναι η Τρίκκης Πολιτεία. Αυτός είναι και ο στόχος, το όραμά μας”.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα:
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΡΤΕΛΑ ΜΕ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ

ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ

Ο συνδυασμός “Τρίκκης Πολιτεία” είναι μια ακομμάτιστη, ανένταχτη κίνηση πολιτών με εθελοντική και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πόλη των Τρικάλων, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους δημότες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη, καθαρή, φιλική και φιλόξενη και να δώσουμε προστιθέμενη αξία στις ζωές των δημοτών,  αλλάζοντας την καθημερινότητα  όλων μας.  Είμαστε, λοιπόν, μια κίνηση πολιτών με ενωτική διάθεση για μια «καθαρή λύση» για την πόλη. Είμαστε  πολίτες που ζούμε καθημερινά σε αυτήν την πόλη,  αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και που την αγαπάμε, επενδύουμε σε αυτήν και ταυτιζόμαστε με αυτήν. Πολιτικοί μισθοφόροι δεν χωρούν στην προσπάθεια αυτή, αλλά μόνο «ελεύθεροι πολίτες», απαλλαγμένοι από κομματικές ταυτότητες. Τα κόμματα  εξ ορισμού φίλες και φίλοι, διαιρούν. Εμείς ήρθαμε να ενώσουμε γιατί κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Ζούμε στην εποχή που η οικονομική κρίση χτυπά αλύπητα τους Έλληνες. Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι  οικονομικοί πόροι, ξέρουμε όμως πως και τα πάντα δεν γίνονται με χρήματα. Πρώτα, πρέπει να βρεθούμε κοντά στους πολίτες, να αισθανθούν ότι είμαστε ένα, να αφουγκραστούμε και να καταγράψουμε, όπως ήδη κάνουμε στα Δημοτικά Διαμερίσματα, τα προβλήματά τους και να σταθούμε δίπλα τους αλλάζοντας πρώτα την καθημερινότητα τους.  Άρα, πρέπει να οργανώσουμε την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα ώστε η ζωή των πολιτών να γίνει καλύτερη. Εθελοντισμός, εργατικότητα, εξωστρέφεια, συνέργιες, δράσεις, επενδύσεις είναι οι λέξεις κλειδιά για μια βιώσιμη πόλη, για έναν καλύτερο Δήμο Τρικκαίων.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

Ο σωστός δρόμος δεν έχει χρώματα και χαρακώματα. Η  νέα Δημοτική Αρχή, κτίζοντας μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και μέσα από κοινές προσπάθειες, θα αναδείξει τον σωστό δρόμο. Εγγύηση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι το φιλότιμο του Έλληνα. Ο δρόμος αυτός ανατρέπει την μέχρι τώρα νοσηρή κατάσταση. Η ανατροπή λοιπόν έρχεται από τους ίδιους τους πολίτες.

Πρέπει να πάψουμε να παραμένουμε αδρανείς και να προχωρήσουμε μπροστά με καθαρό πνεύμα και ανυποχώρητη βούληση. Ανιδιοτελώς θα υπηρετήσουμε το καλό της πόλης, το καλό των πολιτών. Ήρθαμε εδώ, όχι για να εισπράξουμε, αλλά για να προσφέρουμε. Ζητάμε σε αυτή την προσπάθεια να είστε μαζί μας.

 

Και ακολούθησε η παρουσίαση των βασικών αξόνωντου προγράμματος. Αυτοί είναι:

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανθρωποκεντρικό, κοινωνικά αλληλέγγυο, αναπτυξιακό και καινοτόμο. Ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται σε 10 άξονες :

  1. Διοίκηση – Περιφέρεια
  2. Ζωή στην Πόλη – Δημοτικά Διαμερίσματα – Καθημερινότητα
  3. Κοινωνική μέριμνα
  4. Οικονομική Ανάπτυξη
  5. Περιβάλλον – Διαχείριση Απορριμμάτων – Ενέργεια
  6. Κοινωνική πολιτική
  7. Τουρισμός
  8. Πολιτισμός
  9. Παιδεία – Εκπαίδευση
  10. Αθλητισμός

ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Το πρόγραμμά μας είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε, να εξασφαλίζεται η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, που συνθέτουν τον Δήμο, με δίκαιη κατανομή έργων και δράσεων και χωρίς διακρίσεις. Η καρδιά του Δήμου θα χτυπά σε όλα τα χωριά και όχι μόνο στην πόλη.

ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Ανάδειξη ιστορικών μνημείων και σημείων αναφορών της πόλης και των οικισμών.

Κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα θα είναι μια μικρή πόλη, μια μικρή Τρίκκη,  γι’ αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην  γειτονιά,  που αποτελεί το βασικό κύτταρο της πόλης.

Άμεση επέμβαση σε προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Εφαρμογή μέτρων έμμεσης οικονομικής ενίσχυσης ευπαθών ομάδων όπως απαλλαγή από δημοτικά τέλη, περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρείων και φαρμακείων, απαλλαγή από τροφεία παιδικών σταθμών, δημοτικά φροντιστήρια, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ένας από τους στόχους του προγράμματος θα είναι η επεξεργασία και εφαρμογή σχεδίων τοπικής ανάπτυξης με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Στις προτεραιότητές μας τίθενται η ανάπτυξη κοινωνικών υπηρεσιών και η αντιμετώπιση της ανεργίας, που μαστίζει την κοινωνία μας και ιδιαίτερα τους νέους μας, μέσω ειδικών προγραμμάτων. Βέβαια το θέμα της ανεργίας είναι πρωτίστως θέμα εθνικού σχεδιασμού και εθνικών πολιτικών αλλά ο Δήμος μπορεί να αποτελέσει κοιτίδα ανάπτυξης.

Αξιοποίηση και ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όλων των μελετών του Δήμου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εκμεταλλευόμαστε ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με το e – trikala, το εμπορικό και το τεχνικό επιμελητήριο, για να δώσουμε άλλη μορφή στην πόλη.

Δημιουργούμε περιβαλλοντική συνείδηση στον πολίτη τοποθετώντας ειδικούς κάδους με διαχωρισμό των πρώτων υλών χαρτί – πλαστικό – γυαλί με ανταποδοτικά τέλη. Έτσι η ανακύκλωση από το σπίτι και τις παραγωγικές μονάδες, η κομποστοποίηση, η παραγωγή βιομάζας από καύση σκουπιδιών, η χρήση ΑΠΕ, η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων για τον φωτισμό της  πόλης, οι πράσινες στέγες Δημοσίων κτηρίων με φύτευση αλλά και ιδιωτικών χώρων, η δεντροφύτευση και η δημιουργία χώρων αναψυχής, είναι από τα θέματα που θέτουμε σε προτεραιότητα προς υλοποίηση.

Η εφαρμογή διαχείρισης νέων τεχνολογιών για την διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων αποτελεί στόχος.

Ανάδειξη της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής του Κόζιακα.

Δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης, πάρκων, παιδικών χαρών  στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέπει η πόλη να γίνει φιλική, προοδευτική και όχι ξενοφοβική. Η Τρίκκη αποτέλεσε συνισταμένη τριών θρησκειών, του Χριστιανισμού, του Ισλαμισμού και του Ιουδαϊσμού. Οι κάτοικοι των Τρικάλων  κουβαλούν μια μακρά ιστορία συνύπαρξης πολιτισμών, θρησκειών και εθνοτήτων. Το καταμαρτυρούν  ιστορικά μνημεία, κτίρια , τόποι λατρείας και κοινότητες.  Θα υπάρξει πρόνοια για αυτούς τους «διαφορετικούς» πολίτες.

Εξασφάλιση πόρων για την λειτουργία του γηροκομείου, ίδρυση και λειτουργία ιατρείου τρίτης ηλικίας.

Δημιουργούμε το Πρόγραμμα Κιβωτός για την εξασφάλιση της σίτισης των πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δημιουργούμε καταφύγιο αδέσποτων ζώων, με την βοήθεια εθελοντών και φιλοζωικών συλλόγων, θεσπίζοντας  μητρώο  αδέσποτων ζώων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανάδειξη των αξιόλογων σημείων και ιστορικών Μνημείων της Πόλης.

Ενίσχυση της θέσης των Τρικαλινών μέσα στον Παγκόσμιο Θρησκευτικό Τουρισμό σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, το προσκύνημα των Μετεώρων και των υπολοίπων Μονών του Νομού.

Σχέδιο υλοποίησης Ιατρικού Τουρισμού στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ανάδειξη της βιοποικιλότητας της χλωρίδας και της πανίδας του Κόζιακα και ανάπτυξη του τουριστικού κυνηγιού στην ευρύτερη περιοχή του.

Υποστηρίζουμε την κατασκευή Αεροδρομίου στην ευρύτερη περιοχή Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργία Μουσείου για την  Ανάδειξη της  Ιστορίας της Πόλης. Δημιουργία βιβλιοθήκης στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Ανάδειξη του παλαιού κτιρίου των φυλακών σε Πολιτιστικό Κέντρο. Λειτουργία του Κουρσούμ Τζαμί για την επίσκεψη των Τουριστών και με την παρουσία ξεναγών για την Ιστορική του διαδρομή. Δημιουργία Μόνιμης σκηνής θεάτρου. Διδασκαλία μουσικής και ίδρυση παιδικής χορωδίας του Δήμου Τρικκαίων.

Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσω των μεγάλων μορφών που γεννήθηκαν στα Τρίκαλα, και μεγαλούργησαν στο χώρο της μουσικής.

 

 

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αποτελεσματική και άμεση κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά στους τομείς της συντήρησης και βελτίωσης των σχολικών εγκαταστάσεων, της συμπλήρωσης του σχολικού εξοπλισμού και της λειτουργίας των σχολείων.

Εφαρμογή προγραμμάτων, που συμπληρώνουν το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών, πρόγραμμα ψυχολόγοι στα σχολεία, πρόγραμμα άθληση για όλους κ.α.

Ανάπλαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο οποίο θα εκπαιδεύονται οι μαθητές όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου φοιτητών απόρων οικογενειών του Δήμου μας.

Οργάνωση σεμιναρίων στα σχολεία για θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, θεμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς και θεμάτων για την υγιεινή των παιδιών και την πρόληψη διαφόρων νόσων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός εξοπλισμού κλειστών και ανοιχτών χώρων άθλησης. Δημιουργία νέων χώρων άθλησης.

Κατασκευή παραποτάμιων διαδρομών για την πεζοπορία.  Άθληση κατά μήκος της κοίτης των ποταμών Ληθαίου και Αγιαμονιώτη.

Προάγουμε την υγεία των αθλούμενων πολιτών στους υπαίθριους χώρους άθλησης με την παρουσία και την επίβλεψη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, όπως καθηγητές φυσικής αγωγής.

Σύντομα θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για ένα νέο και ουσιαστικό τρόπο αυτοδιοίκησης. Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Δήμου Τρικκαίων θα αγκαλιάσουν την δημοτική μας κίνηση, ώστε να υπάρξουν επιτέλους βήματα προόδου σ΄αυτό τον τόπο, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

 

Ποιος είναι

 

Ο Γιώργος Μητσιούλης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών και η σύζυγός του είναι δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Τρικκαίων. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως εργολάβος δημοσίων και ιδιωτικών έργων και ως κατασκευαστής έργων Α.Π.Ε.. Εκλέγεται  από το 1994 ως μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής  Θεσσαλίας από το 2007 έως το 2010. Είναι Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Δ.Α.Π. για τα έτη 2008 και 2009 ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή