"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Γ.Σ.Τρικάλων: Το 2022 η πιο παραγωγική χρονιά του Συλλόγου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Δ.Σ. οι προπονητές, οι αθλητές  και η μεγάλη οικογένεια του Ιστορικού Γυμναστικού Συλλόγου αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για την απόδοση του Συλλόγου  την περασμένη πλέον αθλητική χρονιά (2022) ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Οι αθλητές των μικρών ηλικιών αναδεικνύονται συστηματικά  μέσα από τις τάξεις των Ακαδημιών του Συλλόγου κοντά στις προπονήτριες Τασούλα Μυλωνά, Βίβιαν Γρατσάνη και Γωγώ Μυλωνά.

Με μια απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων στις περισσότερες αγωνιστικές κατηγορίες μπορεί να διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα τη μεγάλη πρόοδο του Συλλόγου τη  χρονιά που μας πέρασε (2022). Η συνολική ετήσια αξιολόγηση ενός Συλλόγου από τη μεριά της Ομοσπονδίας είναι μια πολυδαίδαλη διαδικασία, μια πολυπαραγοντική διαδικασία, η οποία συνδέεται άμεσα με το ιδιαίτερο και ιδιότυπο καθεστώς των συντελεστών που ισχύει σε κάθε κατηγορία και το οποίο έχει εγείρει εδώ και χρόνια τις δικαιολογημένες ενστάσεις των Σωματείων της χώρας  προς την  Ομοσπονδία. Με το σύστημα αυτό της ετήσιας αξιολόγησης των Σωματείων  δεν αποτυπώνεται αντικειμενικά η ισχύς του κάθε Σωματείου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί με έμφαση ότι σε απόλυτους αριθμούς (χωρίς την χρήση των συντελεστών) ο Γ.Σ. Τρικάλων έχει 200 βαθμούς περισσότερους από την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή η τεράστια βαθμολογική συγκομιδή έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι κάθε χρόνο ο Γ.Σ.Τρικάλων  αναδεικνύει νέα ταλέντα.  Παρ’ ότι την περασμένη χρονιά πήραν μεταγραφή ο εξ Αμερικής προερχόμενος αθλητής Νίκος Σκαρβέλης (σφαιροβολία) και ο προερχόμενος από τα σπλάχνα του Συλλόγου ο μόνιμος πρωταθλητής των 400μ με εμπόδια και της Σκυταλοδρομίας 4Χ400μ ο Κωνσταντίνος Νάκος, εν τούτοις η ισχύς του Συλλόγου όχι μόνο παρέμεινε η ίδια αλλά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με την εμφάνιση καινούργιων ταλέντων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας   4Χ400μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο οποίο εντυπωσίασε η Ομάδα του Συλλόγου καταλαμβάνοντας τη 2η θέση με την εξαιρετική επίδοση των 3΄17΄΄21 με μια νέα σύνθεση αφού ο Νάκος ανήκε στον Ολυμπιακό.

Στο ίδιο αγώνισμα η ομάδα της Κ23(Νέων 20-22 χρόνων) πήρε και αυτή τη 2η θέση στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε και αυτό στη Θεσσαλονίκη με τη θαυμάσια επίδοση για την ηλικία τους των 3΄19΄΄ 39 εντυπωσιάζοντας τους ειδικούς όπως και η ομάδα των ανδρών αφού κανένας δεν περίμενε μετά τη μεταγραφή του Νάκου στον Ολυμπιακό, ότι ο Γ.Σ.Τρικάλων θα βρισκόταν πάλι στις θέσεις των πρωταγωνιστών.

Στο πρόσφατο Κύπελλο Ανωμάλου Δρόμου (ουσιαστικά πανελλήνιο πρωτάθλημα), η 17 χρονη Δήμητρα Ντάσκα ήταν 1η στο αγώνισμα των 3000μ Κ18. Ήταν μια νίκη που ήρθε μετά από το μακρινό 2004 (τότε ήταν 1η η Τασούλα Μυλωνά και 3η η Βίβιαν Γρατσάνη). Στους ίδιους αγώνες 3η  στα 6000μ στην Κ23 ήταν η Άρτεμις Μόκκα και 2η η ομάδα του Συλλόγου στα 8000μ στην Κ23.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η άνοδος των αθλητών των αγωνισμάτων ταχύτητας (σπριντ) σε ένα τομέα που ο Σύλλογος υστερούσε σε σύγκριση με τους δρόμους Ημιαντοχής – Αντοχής. Με ένα σωστό και καλά μελετημένο προπονητικό προγραμματισμό αναδείχθηκαν οι Ελένη Καραμπέρη (15χρονη), η Γεωργία Τσιακάρα (14χρονη), η Κατερίνα Μπύρου (14χρονη), Χριστίνα Τσότσου(13χρονη) η Βάσια Αλεξίου (15χρονη)  και άλλες.

Άξιο αναφοράς είναι η εντυπωσιακή  πρόοδος των αθλητών του άλματος σε μήκος με τους νέους ελπιδοφόρους αθλητές, όπως είναι η Κατερίνα Παπία, ο Βαγγέλης Γιώτας και άλλοι. Αλλά και η Νίκη Διαλεσιώτη  στο άλμα σε ύψος η οποία πήρε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κ16 στη Θεσσαλονίκη. Προπονητές των αθλητών αυτών είναι ο Βασίλης Βουτσελάς  και η Ελισάβετ Καλαθά.

Τη χρονιά που μας έρχεται ο Γ.Σ.Τρικάλων θα πορευτεί κυρίως χωρίς την πρωταθλήτρια της Σφυροβολίας  Σταματία Σκαρβέλη (αδελφή του Νίκου) καθώς και τον επί  μια οκταετία  πρωταθλητή των 800μ Χαράλαμπο Λαγό καταγόμενο από την Κόρινθο. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία γι’ αυτό τον αθλητή, ο οποίος ήρθε στα Τρίκαλα φοιτητής του ΤΕΦΑΑ. Τότε ένα άγνωστος αθλητής των 800μ και μετά από λίγα χρόνια πρωταθλητής Ελλάδας στο δρόμο των 800μ. Ήταν τόσο ισχυρό το δέσιμο με τον Γ.Σ.Τρικάλων και με τον προπονητή του Δημήτρη Σούλα που παρότι τελείωσε τις σπουδές του πριν από 4 χρόνια δεν ήθελε να μεταγραφεί σε άλλο Σύλλογο. Αναγκάστηκε να αλλάξει Σύλλογο και προπονητή αφού ο  προπονητής του δεν μπορούσε να παρακολουθήσει πλέον τις προπονήσεις του. Αυτό δείχνει το πώς αισθάνονται οι ξένοι αθλητές όταν γίνονται μέλη ενός από τα πιο ιστορικά Σωματεία στο κόσμο.

Αλλά από τον  Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων, δεν φεύγουν μόνο αθλητές με μεταγραφή, αλλά και έρχονται σπουδαίοι αθλητές οι οποίοι με υπερηφάνεια θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη αθλητική οικογένεια του Συλλόγου. Η μεγάλη μεταγραφή φέτος ακούει στο όνομα Ζωή Μπρουζούκη. Η 17η  πρωταθλήτρια Ελλάδος των 400μ με εμπόδια προερχόμενη από τον ΓΑΣ Τρικάλων  Ο ΖΕΥΣ, και η οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει με τα χρώματα του Ιστορικού Συλλόγου υπό τις οδηγίες του προπονητή της Λουκά Κοντονάσιου. Αυτή η μεταγραφή και όχι μόνο, δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη στενή  συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο Συλλόγων.

Εκτός από τη Ζωή έχουν ζητήσει μεταγραφή και έγινε δεκτή ο Νίκος Κλουβάτος από την Αθήνα, η Έλενα Χριστοπούλου από τον Πύργο Ηλείας, η Δάφνη Ορφανού από τη Χίο και άλλοι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές.

Ο Γ.Σ.Τρικάλων αισθάνεται υπερήφανος και για ένα άλλο πολύ σπουδαίο λόγο. Ο  μέχρι πρότινος προπονητής των εμποδίων  του  ΓΑΣ Τρικάλων  Ο ΖΕΥΣ  Λουκής Κοντονάσιος (γιός του προπονητή του ΓΑΣ Τρικάλων  Ο ΖΕΥΣ,  Γιάννη Κοντονάσιου) δέχθηκε με μεγάλη χαρά να ενταχθεί ως νέος προπονητής στις τάξεις του Γ.Σ.Τρικάλων, τον οποίο καλωσόρισε   το Δ.Σ. του Συλλόγου, οι Προπονητές, οι αθλητές του καθώς και όλη η οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου.

Στην παρούσα παρουσίαση των δράσεων του Γ.Σ.Τρικάλων δεν μπορούσε να γίνει πιο λεπτομερής αναφορά για όλες τις αθλήτριες και  τους αθλητές του Συλλόγου, η οποία θα γίνει σε μια επόμενη παρουσίαση.

Ο Γ.Σ.Τρικάλων  εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης