«Δάμων και Φιντίας» Reviewed by Momizat on . Θλίψη και πένθος των ημερών ο θάνατος δυο συνανθρώπων μας, οι οποίοι ταυτίστηκαν με το  μουσικό στέκι «Δάμων και Φιντίας», που για μια δεκαετία(1989-99) αποτέλε Θλίψη και πένθος των ημερών ο θάνατος δυο συνανθρώπων μας, οι οποίοι ταυτίστηκαν με το  μουσικό στέκι «Δάμων και Φιντίας», που για μια δεκαετία(1989-99) αποτέλε Rating: 0

«Δάμων και Φιντίας»

«Δάμων και Φιντίας»

Θλίψη και πένθος των ημερών ο θάνατος δυο συνανθρώπων μας, οι οποίοι ταυτίστηκαν με το  μουσικό στέκι «Δάμων και Φιντίας», που για μια δεκαετία(1989-99) αποτέλεσε χώρο ποιοτικής μουσικής και ξεχωριστό σημείο αναφοράς της πόλης μας. Ο Δημήτρης Πρώσσος, ο γνωστός «Μητσιάρας», με τον μπαγλαμά, το ούτι και τη χαρακτηριστική ρεμπέτικη φωνή του και ο Γιώργος Πιπεράς, μουσικός της ροκ τις δεκαετίες  του ’70 και 80, έφυγαν με διαφορά λίγων ημερών πριν τα εξήντα τους, στο τελευταίο χωρίς επιστροφή ταξίδι της ζωής, όπως όρισε η ανελέητη ανθρώπινη μοίρα.

Ο Γιώργος Πιπεράς, καλοσυνάτος και ευαίσθητος, μαζί με τον επίσης μουσικό Γιώργο Πατρίδα, έστησε με μεράκι το ζεστό και οικείο μουσικό σπίτι, στην πλατεία Βουβής(ιδιοκτησίας του αείμνηστου καθηγητή των Μαθηματικών Κώστα Ρούση), όπου δεν είχες την αίσθηση μουσικού κέντρου, αλλά φιλικού σπιτιού που η παρέα σου έπαιζε αγαπημένα τραγούδια  του καημού και του έρωτα, με τις εμβληματικές φωνές της Γεωργίας  Σαβουλίδου, του «Μητσιάρα» και τις πενιές του Χρήστου Βοζίκη.

Αγαπητοί μας Γιώργο και Δημήτρη, στο άκουσμα του σκληρού θανάτου σας, κρύωσε η καρδιά μας και  νιώσαμε ένα άδειασμα κι ένα κενό μέσα μας. Γιατί ως «ένοικοι» του «Δάμωνα και Φιντία», ζήσαμε σε κείνη την συγκινησιακή ατμόσφαιρα ξεχωριστές στιγμές μαζί σας, που έγιναν μνήμη και ιστορία για τον καθένα μας, Και «εν ονόματι εκείνων των ημερών» (στίχος του σύγχρονου ποιητή Μάρκου Μέσκου), που αποτελούν μέρος της ζωής μας, αφού για λόγους πέρα από τη θέλησή μας δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε στην εξόδιο ακολουθία, σας συντροφέψαμε νοερά μ’ ένα ηπειρώτικο μοιρολόι, ως ύστατο από καρδιάς  αποχαιρετισμό.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή