Δήλωση-βόμβα Σταθάκη: Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για… 5 δις ευρώ Reviewed by Momizat on . Μια δήλωση-φωτιά έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη Μια δήλωση-φωτιά έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη Rating: 0

Δήλωση-βόμβα Σταθάκη: Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για… 5 δις ευρώ

stathakis

Μια δήλωση-φωτιά έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρα, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ». Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για την ρευστότητα.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσης μέχρι τον Ιούνιο. Ζητάει δε, από άλλες κυβερνήσει τις ευρωζώνης να της χορηγήσουν μία χρηματοδότηση γέφυρα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις στο μεταξύ, η οποία σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη ανέρχεται σε 4-5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires που επικαλείται τέσσερις αξιωματούχους, σε συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων των οικονομικών υπουργείων την Πέμπτη, η Ελλάδα ζήτησε την άδεια να αντλήσει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο χρέος -ένα αίτημα που απορρίφθηκε αμέσως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας σε ένα μήνα

Επιπλέον ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο εάν δεν βελτιωθούν οι φόροι».

«Τα έσοδα της κυβέρνησης έχουν υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πολλοί Έλληνες σταμάτησαν να πληρώνουν φόρους με την ελπίδα ότι η νέα αριστερή κυβέρνηση της χώρας θα μειώσει τους φόρους» αναφέρει το Dow Jones Newswire και φιλοξενεί εκτίμηση του κ. Σταθάκη ότι τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν 7%, ή σχεδόν 1,5 δις. ευρώ το Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και πιθανότητα μειώθηκαν κατά παρόμοιο ποσό τον Ιανουάριο

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο άλλοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η χώρα θα έχει δυσκολία να πληρώσει συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις πέραν του Φεβρουαρίου.
iefimerida.g

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή