Δήλωση Π. Πάτρα για το αποτέλεσμα των εκλογών Reviewed by Momizat on . Σήμερα οι Έλληνες πολίτες διατύπωσαν δημοκρατικά τη βούλησή τους για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια στη χώρα μας. Έκανα Σήμερα οι Έλληνες πολίτες διατύπωσαν δημοκρατικά τη βούλησή τους για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια στη χώρα μας. Έκανα Rating: 0

Δήλωση Π. Πάτρα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δήλωση Π. Πάτρα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Σήμερα οι Έλληνες πολίτες διατύπωσαν δημοκρατικά τη βούλησή τους για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια στη χώρα μας. Έκαναν την επιλογή που προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό τους, το συμφέρον του Έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων.

Πρώτον, η Δημοκρατική Παράταξη δηλώνει παρούσα σε πείσμα όσων χαιρέκακα την θεωρούσαν νεκρή. Παρόλη την αφόρητη πίεση που υφίσταται συμμετέχοντας στην συγκυβέρνηση, προτάσσοντας την ευθύνη έναντι της χώρας και δευτερευόντως το μικροκομματικό της συμφέρον, αναδεικνύεται σε πόλο προοδευτικής σταθερότητας μέσα στην τρικυμία της κρίσης και του μνημονίου, που σιγά σιγά αλλά σταθερά με τις θυσίες όλων των ελλήνων και την ουσιαστική συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ έχουν κλείσει εισιτήριο αναχώρησης από την χώρα χωρίς επιστροφή. Οι δημοκράτες πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν την «ελια» θα πρέπει επιτέλους να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και να κοιτάξουν κατάματα όλους όσους, δεξιοί και αριστεροί, έπαιξαν το πολιτικό παρόν και μέλλον τους στην πλάτη τους και να αισθανθούν υπερήφανοι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Δεύτερον, οι έλληνες πολίτες δήλωσαν ότι δεν παγιδεύονται πλέον εύκολα στην παγίδα του ανέξοδου και ανεύθυνου αριστερίστικου λαϊκισμού. Σε μια περίοδο που στην πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός στενάζει από το βάρος της κρίσης, δεν έδωσε λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει την χώρα, δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύεται την θολή και χωρίς βάση πρόταση εξουσίας ενός κόμματος που δόμησε την στρατηγική της εφόδου στην κατάληψη της εξουσίας πάνω στο εμπόριο του πόνου των πολιτών. Ας γίνει αυτό ένα μάθημα σε όλους όσους θεωρούν ότι οι τύχες της χώρας μπορεί να εξαρτάται από τις ιδεολογικές τους ακαμψίες.

Τρίτον, η επίμονη εκλογική παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζιστών, στέλνει όχι μόνο εθνικά αλλά και πανευρωπαϊκά το μήνυμα ότι όσο οι πολιτικές της μονομερούς λιτότητας, της συντήρησης και της μη αλληλέγγυας Ευρώπης συνεχίζονται, το φάσμα της «μαυρίλας» θα εξαπλώνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών σχηματισμών του συνταγματικού τόξου να προτάξουν επιτέλους τις αξίες της δημοκρατίας έναντι αυτών που θέλουν να την ακρωτηριάσουν ομνυόμενοι στο όνομα της!

Τέταρτον, το εκλογικό αποτέλεσμα φωνάζει εκκωφαντικά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι καιρός όλες οι κατακερματισμένες σήμερα κεντροαριστερές δυνάμεις να σκεφτούν, παραμερίζοντας τις εμμονές αρχηγίσκων που ξεπεράστηκαν από τα πράγματα, ότι μπορούν να συγκροτήσουν την προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη η χώρα και που μπορεί να την οδηγήσει στο ασφαλές λιμάνι της «μετακρίσης» εποχής. Στο λιμάνι μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής κοινωνίας που ενδιαφέρεται για την πρόοδο, την ευημερία και την προοπτική της χώρας και των πολιτών.

Αφήστε το σχόλιο σας