Δήλωση του Βαγγέλη Μπούτα για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από το χαλάζι Reviewed by Momizat on . Σε δήλωσή του για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή από το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις, ο Βαγγέλης Μπούτας υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σ Σε δήλωσή του για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή από το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις, ο Βαγγέλης Μπούτας υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σ Rating: 0

Δήλωση του Βαγγέλη Μπούτα για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από το χαλάζι

Σε δήλωσή του για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή από το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις, ο Βαγγέλης Μπούτας υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σημειώνει:

«Μαζί με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που δίνει συνεχή άγρια χτυπήματα μειώνοντας το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών ήρθαν τώρα και οι καταστροφές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να το αποτελειώσουν.

Οι ζημιές από το χαλάζι και τις βροχές σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας είναι πολύ μεγάλες και χιλιάδες μικρομεσαίοι παραγωγοί κινδυνεύουν φέτος να μείνουν χωρίς σοδειά και δίχως εισόδημα.

Έχουν πληγεί από τη βροχή και το χαλάζι χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι κι άλλες καλλιέργειες. Σε πάρα πολλά βαμβακοχώραφα η καταστροφή είναι τέτοια που χρειάζεται να γίνει επανασπορά.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ:

  • Να γίνει, αμέσως, αναγγελία για υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες παραγωγούς και να προχωρήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών.
  • Να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες, για το σύνολο της ζημιάς, από το χαλάζι και τη βροχή.
  • Να καλυφθούν στο 100% τα έξοδα για την επανασπορά του βαμβακιού και των άλλων καλλιεργειών που καταστράφηκαν».

 

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή