Δήμαρχοι του «είναι» και του «φαίνεσθαι» ! !!! Reviewed by Momizat on . Το «είναι» αντιπροσωπεύει το πραγματικό και το αληθινό. Αυτό όμως η πολιτική το αποκρύπτει. Το «φαίνεσθαι» αντιπροσωπεύει το εικονικό, το αληθοφανές, το ψεύτικο Το «είναι» αντιπροσωπεύει το πραγματικό και το αληθινό. Αυτό όμως η πολιτική το αποκρύπτει. Το «φαίνεσθαι» αντιπροσωπεύει το εικονικό, το αληθοφανές, το ψεύτικο Rating: 0

Δήμαρχοι του «είναι» και του «φαίνεσθαι» ! !!!

Δήμαρχοι του «είναι» και του «φαίνεσθαι» ! !!!

Το «είναι» αντιπροσωπεύει το πραγματικό και το αληθινό. Αυτό όμως η πολιτική το αποκρύπτει.

Το «φαίνεσθαι» αντιπροσωπεύει το εικονικό, το αληθοφανές, το ψεύτικο. Αυτό αποχαυνώνει τους πολίτες, που μοιάζουν να έχουν συνηθίσει ή και γοητευθεί από την αυταπάτη.

Ο Ευριπίδης στη τραγωδία του «Ελένη» προσπαθεί να δείξει πώς ξεγελιόμαστε από την εικόνα και δεν ψάχνουμε καλύτερα να βρούμε την ουσία των πραγμάτων, προτιμώντας να ζούμε ήσυχοι μέσα στην πλάνη.

Όλα για να μας δει ο κόσμος, από την εξωτερική εμφάνιση μέχρι και τον προσποιητό λόγο. Αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: Από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα.

Ποιο είναι όμως το «είναι» που κρύβεται πίσω από ένα στενόχωρο «φαίνεσθαι» της κοινωνίας; Φταίει το κράτος και οι νόμοι ή οι δόλιοι άνθρωποι;

Απαιτούνται ικανότητες και κριτική σκέψη ώστε να ξεχωρίζει η ουσιαστική διαφορά και διαφθορά του κοινωνικού «είναι» και «φαίνεσθαι» ώστε να μην πέφτουμε θύματα εκμετάλλευσης του εκάστοτε πολιτικάντη δήμαρχο στην προκειμένη περίπτωση.

Ο δικός μας δήμαρχος είναι μια τέτοια εικόνα ενός “εικονικού” δημάρχου για το θεαθήναι και του φαίνεσθαι πάρα των έργων που ποτέ δεν έκανε και ουδέποτε ασχολήθηκε.

Παραδείγματα πολλά και όλα εικονικά, δωρεάν WiFi μόνο στα 10 μέτρα του κεντρικού δρόμου, ποδηλατόδρομοι στην κατ’εξοχήν πόλη του ποδηλάτου για γέλια.

Τρικοκοσμικές ξεθωριασμένες από μπογιά διαγραμμίσεις δρόμων με λάθος και επικίνδυνες διαδρομές που παρασέρνουν και αφελείς κάθε Πέμπτη απόγευμα για να κάνουν την διαδρομή μαζί με προσευχές από τους οικείους τους για καλή επιστροφή.

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό πόσοι γελάνε ακόμη με αυτήν την κίνηση, και ακόμη την εύκολη και με λάθος αντίληψη για τον μύλο των ξωτικών.

Αυτά για την ώρα γιατί πληροφορήθηκα ότι θα ξοδέψει χρήματα για τον προφήτη Ηλία.

Να ξεκινήσουμε να γελάμε από τώρα ή θα πρέπει να κλαίμε ;

Nα γελάμε για τις ξαπλώστρες και να κλαίμε για τη ρύπανση του Ληθαίου λίγα μέτρα πιο πέρα.

Να κλαίμε για την ανικανότητα …. εντοπισμού των γνωστών -αγνώστων που ρυπαίνουν τον Πηνείό.

Να κλαίμε κα να γελάμε για τη γέφυρα Καλατράβα , το Κλειστό στις Καρυές και το Ποδηλατοδρόμιο που σαπίζουν.

Σήμερα πάλι αναδημοσιευεται το κείμενο του Guardian σύμφωνα με το οποίο μαs φέρνουν τα πιστοποιητικά στα σπίτια.

Μήπως δεν είναι έτσι ;

Κ.Κ.

Σχόλια (11)

 • Φατσιμαρε

  Γραψτε για τα πεζοδρόμια , είναι ντροπή για την πόλη να μην εχει πεζοδρομια

  Απάντηση
 • Πρόβατα

  και για τον δήθεν πεζόδρομο στην οδό Αμαλίας όλα καλά και ολα ωραία Αφού ο δρόμος φτάνει μέχρι το γκαραζ του δημάρχου μας

  Απάντηση
 • Σανό

  Πάτε μια βόλτα στις καρυες να δειτε το ποδηλατοδρομιο και το κλειστο γυμναστηριο..Εκατομμύρια ευρώ πεταμένα

  Απάντηση
 • Φτου μας

  θα σκοτωθει κοσμος με τις διαγραμμίσεις , έλεος

  Απάντηση
 • Ξυπνητήρι

  ελάτε μια βόλτα στον Ληθαίο μετα το μαιευτηριο να δειτε βρώμα το ποταμι

  Απάντηση
 • πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες

  Κυκλοφορώντας κάποιος στο κέντρο της πόλης διαπιστώνει ότι είναι μια πολύ βρομερή πόλη .Παντού κυριαρχεί η εγκατάλειψη
  Κοιτώντας το μέλλον εγκατάλειψαν το παρόν ! καλά για παρελθόν δεν υπάρχει !

  Απάντηση
 • Θεουλης

  Μα όλες οι ιστοσελίδες της Αθήνας λένε ότι στα Τρίκαλα γίνεται θαύματα είναι αλήθεια; Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα. Εσείς λέτε αλήθεια ή οι Αθηναίοι;

  Απάντηση
 • Γιάννης

  Όλα για να μας δει ο κόσμος, από την εξωτερική εμφάνιση μέχρι και τον προσποιητό λόγο.

  Αυτό που λέει ο σοφός λαός μας «Από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα» και άλλη μια γαλλική ρήση ότι «Το εξωτερικό είναι η υπογραφή του εσωτερικού». Ο Καθένας βγάζει αυτό που έχει στην καρδιά του.
  Το «είναι» αντιπροσωπεύει το πραγματικό και το αληθινό.Αυτό όμως η πολιτική το αποκρύπτει.Το «φαίνεσθαι» αντιπροσωπεύει το εικονικό, το αληθοφανές, το ψεύτικο.Αυτό αποχαυνώνει τους πολίτες, που μοιάζουν να έχουν συνηθίσει ή και γοητευθεί από την αυταπάτη.
  Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει με αυταπάτες, και το φαινόμενο αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από κοινού ΟΛΟΙ, πολίτες και πολιτικοί.

  Απάντηση
 • Μαριος

  Όλα τα παραπάνω και ποσααααα ακόμη είναι αλήθεια..ποιοι λοιπόν ψήφισαν στις εκλογές???
  Αντιπολίτευση δεν βλέπω όμως…

  Απάντηση
 • Κωστας

  Στην οδο Απόλλωνος πάμε στον 4ο μήνα του τεράστιου εργου αναπλασης 50 μέτρων!!
  Για τους επαγγελματίες ήταν που ήταν δύσκολα, μ αυτό δόθηκε από το δήμο το “τελειωτικό χτύπημα”! Ετσι θα γίνει η αναπλαση όλης της πόλης? Την ιδια ώρα συνεχίζονται οι γιορτές και οι φιέστες με ξαπλώστρες στο ποταμι κλπ κ ότι μπορεί ο δήμαρχος σαν επαρχιώτης διαφημιστής που είναι για να διαφημίζει τον εαυτό του κ όλη την “παιδική χαρά” για την εδραιωση της συνέχειας της πολιτικής καρριέρας του..βλ ΚΕΔΕ , βουλευτιλικια κλπ Σιγά μην κάτσει ν ασχοληθεί με τις λακουβες κ τα πεζοδρόμια ” τρε μπανάλ” γ ενα “δημαρχο που τα ” εξυπνα” τρικ συζητάνε παντου..στα πλαίσια αυτά κάνει και συνέδριο – φιέστα υποψηφιοτητας 27-29/ 9 στο Μύλομε υπουργους κ αλλους (αλλοι δουλευταραδες αναμορφωτές..χορτάσαμε) για να μεταδώσει κ στις άλλες πόλεις..την εξυπνάδα!! Στις οποίες όμως οι εκει “χαζοί” δημότες δεν σκοτωνονται στα πεζοδρόμια!!!

  Απάντηση
 • nicostratos

  Στων κωφων(57%) την πορτα…
  Οι ανθρωποι που τους εξιταρουν οι αθλιας αισθητικης ξαπλωστρες( επιπεδου τριτοδευτερου μπιτσομπαρου) στην οχθη του Ληθαιου, αλλα δεν δινουν δεκαρα για την φυσικη (οφθαλμοφανη) και χημικη ρυπανση του Ληθαιου ειναι 57%.
  Η Τρικαλινη κοινωνια σε ποσοστο 57% κομπαζει για τον θαυμασμο των χειραγωγουμενων μμε και δεν θορυβειται για το χαλι που βιωνει καθημερινα.
  Αυτηοι ειμαστε, μονο φατσιμαρι και απο ουσια τσιβα!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή