"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Δήμαρχος Καλαμπάκας: Ιστορική μέρα για την Μητρόπολη και την κοινωνία μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η 9η Οκτωβρίου 2015  είναι ιστορική μέρα και  για την Μητρόπολη και την κοινωνία μας.

Η μετατροπή της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων από προσωποπαγή σε μόνιμη είναι γεγονός .  Οι  προσπάθειες 25 χρόνων καρποφόρησαν επιτέλους και ένα  πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και της τοπικής  κοινωνίας, είχε αίσιο τέλος.

Αυτό το γεγονός δεν έγινε από μόνο του ούτε  τυχαία. Υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες, συνεχής αγώνας και κυρίως άριστη συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου.

Έτσι ως Δήμαρχος του Δήμου Καλαμπάκας , αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ για την κατανόηση των θέσεων μας και τελικά για την τακτοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού ζητήματος για την περιοχή μας. Την ίδια θέρμη και κατανόηση έδειξαν και πολλοί  άλλοι μητροπολίτες.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους.

Επίσης , ευχαριστώ ιδιαίτερα τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ για τον ζήλο, τις άοκνες προσπάθειες του και την μεγάλη του  συμβολή του στην μονιμοποίηση της Μητρόπολής μας. Ο λαός μας θα του είναι για πάντα ευγνώμων. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Ιερά  Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων τα είκοσι πέντε έτη λειτουργίας της.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην ευόδωση αυτού του ιερού σκοπού.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΣΙΝΑΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης