"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Δήμος Μουζακίου: Όχι σε αιολικό της ΤΕΡΝΑ 33,6 MW

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απορριπτική ήταν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου 2021 για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αιολικού σταθμού 33,6 MW, στη θέση «Κορυφές» των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου, της Π.Ε. Καρδίτσας, ζητώντας μάλιστα και την ακύρωση του έργου το οποίο ανήκει στην «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».

Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο Δήμος Μουζακίου, γενικώς, δεν τάσσεται κατά των ΑΠΕ αλλά προτεραιότητά του, όπως τονίζεται, «…αποτελεί η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού και υδάτινου πλούτου, μέσα από πρωτοβουλίες που θα αφορούν την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα (π.χ. η ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην περιοχή αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα), του ήπιου τουρισμού και της προβολής των μνημείων και της φυσικής ομορφιάς του Δήμου…».

Ο δήμος δεν παραλείπει να εκφράσει και τις επιφυλάξεις του για …την αποδοτικότητα των αιολικών έργων.

Στο πάρκο προβλέπεται η εγκατάσταση 8 ανεμογεννητριών (Α/Γ) τύπου Vestas V150, 4,2MW εκάστη, με πυλώνα ύψους 105μ. διάμετρο φτερωτής 150 μ. με μέγιστο ύψος μαζί με τα πτερύγια 180 μ., και οι οποίες θα τοποθετηθούν από τα 1622 μ. μέχρι και 2064 μ. ύψος.

Σύμφωνα με την ΡΑΕ η άδεια δόθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ» και δ.τ. «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ», όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται, με την εξής εταιρική σύνθεση: «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» με ποσοστό 37,932%, ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με ποσοστό 21,911%, «YORK GLOBAL FINANCE OFFSHORE BDH (LUXEMBOURG) SAR» με ποσοστό 5,996% και λοιποί μέτοχοι (μέσω Χ.Α.Α.) με ποσοστό 34,161%.

Η άδεια ισχύει για χρονικό διάστημα 25 ετών. Η διάρκειά της μπορεί να ανανεωθεί μέχρι ίσο χρόνο, σύμφωνα με τον κανονισμό αδειών. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

* Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης