“Δήμος Πολιτών Φαρκαδόνας” Reviewed by Momizat on . Νέα δημοτική κίνηση βρίσκεται στα σκαριά στη Φαρκαδόνα. Ο πολύπαθος Δήμος βρίσκεται σε αδιέξοδο και έτσι, ο εκπαιδευτικός Ηλίας Καραμάνος, από κοινού με ανθρώπο Νέα δημοτική κίνηση βρίσκεται στα σκαριά στη Φαρκαδόνα. Ο πολύπαθος Δήμος βρίσκεται σε αδιέξοδο και έτσι, ο εκπαιδευτικός Ηλίας Καραμάνος, από κοινού με ανθρώπο Rating: 0

“Δήμος Πολιτών Φαρκαδόνας”

“Δήμος Πολιτών Φαρκαδόνας”

Νέα δημοτική κίνηση βρίσκεται στα σκαριά στη Φαρκαδόνα. Ο πολύπαθος Δήμος βρίσκεται σε αδιέξοδο και έτσι, ο εκπαιδευτικός Ηλίας Καραμάνος, από κοινού με ανθρώπους που μοιράζονται ίδιες αγωνίες, κίνησαν τη διαδικασία. Σε πρώτη φάση, έχει δημιουργική σελίδα στο φέισμπουκ, με τίτλο «Δήμος Πολιτών Φαρκαδόνας». Εχει αναρτηθεί και κείμενο, που καταλήγει ως εξής: «μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δημοτική κίνηση που να εκφράζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του Λαού της περιοχής. Μπορούμε, αν αγωνιστούμε, να πετύχουμε την αλλαγή πορείας στο δημοτικά δεδομένα. Ελάτε να φτιάξουμε μια δημοτική κίνηση με μέλη Ανεξάρτητα, Αδέσμευτα, Ακηδεμόνευτα. Να δεσμευτούμε στην εμπιστοσύνη που θα μας δείξει ο λαός και στη δικιά του ψήφο. Μόνο σε σας δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας οφείλουμε να απολογηθούμε».

Δεν είναι σίγουρο, αν αυτή η ονομασία θα είναι και η τελική, αλλά σαφώς θα επιχειρηθεί η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δημοτών, για μια διαφορετική λειτουργία του Δήμου, για μια διεκδικητική και προς όφελος των πολιτών δημοτική αρχή. Η κίνηση θα συνεχίσει επαφές και συζητήσεις και αναμένεται συντόμως να δημοσιοποιήσει κείμενα με στόχους, δράσεις και τα «πιστεύω» της.

Θανάσης Μιχαλάκης
(πρώτη δημοσίευση Ενεργός Πολίτης 14-10-13)

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο facebook (εδώ) αναφέρει:

Ελάτε να φτιάξουμε τον Δήμο μας – Δήμος Φαρκαδόνας

«Δήμος των πολιτών»

Ξεκινώντας την αναφορά μου στο Δήμο Φαρκαδόνας, φαντάζομαι πως όλοι σας, ή καλύτερα όλοι μας , ποθούμε και επιδιώκουμε το ίδιο πράγμα, να έρθει η αλλαγή στον τόπο μας. Και είμαι απόλυτα σίγουρος φίλοι μου, ότι θα έρθει η αλλαγή , αν πράγματι όλοι μας λειτουργήσουμε και ψηφίσουμε με γνώμονα την λογική και το συμφέρον του Δήμου, πέρα από ιδιοτέλεια , πέρα από εμπάθειες και πάνω από όλα μακριά από μικροκομματισμούς.

Πρέπει επί τέλους αυτός ο τόπος να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει και του ταιριάζει. Πρέπει επί τέλους ο Δήμος μας να βγει από το τέλμα και την αδράνεια. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να φωνάξουμε με μια φωνή στους διοικούντες τον Δήμο :
«Είμαστε και εμείς εδώ και είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για το σήμερα , για το αύριο, για τα παιδιά μας, για τις ζωές μας». Ας τους στείλουμε λοιπόν το μήνυμα.

Κοιτάξτε γύρω σας με μάτια ορθάνοιχτα, εκτιμήστε σωστά την κατάσταση του δήμου μας, αφουγκραστείτε αυτό που θέλει η καρδιά σας και ελάτε να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας, ποιότητα ζωής σε όλους μας , έργα που θα αναδείξουν την περιοχή μας , κίνητρα να μείνουν στον τόπο τους οι νέοι αλλά και γιατί όχι και κάποιοι να επιστρέψουν εδώ απ’ όπου ξεκίνησαν.

Πρέπει να πιστέψουμε σε ένα νέο όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση , που να συναρπάζει, να εμπνέει και να λύνει προβλήματα. Ένα όραμα που πυξίδα του να είναι η Δημοκρατία ως τρόπος σκέψης και ως στάση ζωής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι υποκατάστατο των κομμάτων. Η πολιτική, ιδεολογική και μορφωτική ανεπάρκεια που επικρατεί, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι σημερινοί «Δημοτικοί Άρχοντες» δεν μπορούν να παράγουν Πολιτική, μη μπορώντας έτσι να ακολουθήσουν την δυναμική και τους ρυθμούς ανάπτυξης της κοινωνίας.

Για να καλύψουν λοιπόν, το τεράστιο κενό , που οι ίδιοι δημιούργησαν, προσπαθούν με ανήθικα πολιτικούς τρόπους να κάνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέρος της αλαζονικής και γραφειοκρατικής τους εξουσίας. Η εποχή που ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι διορίζονταν, πέρασε. Οι εποχές που οι πολίτες εκβιάζονταν, που διορίζονταν σε θέσεις ανύπαρκτες, που μοιράζονταν προκαταβολικά αξιώματα στους υποψήφιους συμβούλους, πρέπει να γίνουν παρελθόν. Πρέπει να τους στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για να καταλάβουν, ότι δεν μπορούν να παίζουν με την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης του απλού ανθρώπου.

Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να τολμήσουμε όλοι μαζί, να συγκρουστούμε με τα όποια κομματικά , πολιτικά και δημοτικά κατεστημένα. Σ’ αυτές τις εκλογές έρχονται αντιμέτωπα το παλιό με το καινούργιο , η αναξιοπιστία και το ήθος , η ατολμία και η τόλμη, η εγκατάλειψη και το όραμα. Ας οραματιστούμε ένα Δήμο πρότυπο που να ξεκινά από τον Δημότη, μαζί με τον Δημότη, ώστε να είναι ο Δήμος για τον Δημότη.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και βλέποντας την καθημερινή αγανάκτηση των πολιτών και την επιθυμία για κάτι καινούργιο, ελάτε να αγωνιστούμε για το νέο δήμο, να παλέψουμε και να βγάλουμε το δήμο από το τέλμα και την αφάνεια. Να δώσουμε επιτέλους στο Δήμο Φαρκαδόνας τη θέση που του αξίζει. Να κάνουμε το δήμο μας πρότυπο προς μίμηση και όχι, όπως τον έκαναν, πρότυπο προς αποφυγή.

Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δημοτική κίνηση που να εκφράζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του Λαού της περιοχής. Μπορούμε, αν αγωνιστούμε, να πετύχουμε την αλλαγή πορείας στο δημοτικά δεδομένα. Ελάτε να φτιάξουμε μια δημοτική κίνηση με μέλη Ανεξάρτητα, Αδέσμευτα, Ακηδεμόνευτα. Να δεσμευτούμε στην εμπιστοσύνη που θα μας δείξει ο λαός και στη δικιά του ψήφο. Μόνο σε σας δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας οφείλουμε να απολογηθούμε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή