ΔΑΚΕ Καθηγητών Τρικάλων: Κάναμε πολλά, ζητούμε τη συμμετοχή σας Reviewed by Momizat on . Δ.Α.Κ.Ε ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ                                                                Συνάδελφοι και συναδέλφισσες Με αφορμή την πρόσφατη συγκρότηση του Δ Δ.Α.Κ.Ε ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ                                                                Συνάδελφοι και συναδέλφισσες Με αφορμή την πρόσφατη συγκρότηση του Δ Rating: 0

ΔΑΚΕ Καθηγητών Τρικάλων: Κάναμε πολλά, ζητούμε τη συμμετοχή σας

ΔΑΚΕ Καθηγητών Τρικάλων: Κάναμε πολλά, ζητούμε τη συμμετοχή σας

Δ.Α.Κ.Ε ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ                                                               

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Με αφορμή την πρόσφατη συγκρότηση του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ, όπου η Δ.Α.Κ.Ε κλήθηκε ως πρώτη δύναμη για μια ακόμη χρονιά να σηκώσει στους ώμους της το βάρος της προεδρίας, οι εκπρόσωποι της στο Δ.Σ νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αφενός για να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη σας που μας ανέδειξε για δέκατη συνεχή χρονιά ως πρώτη δύναμη και αφετέρου για ένα σύντομο απολογισμό αυτών των 10 χρόνων στο τιμόνι της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ.

Τι πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια:

Είμαστε πάντοτε μπροστάρηδες σε όλους τους αγώνες και παλεύουμε με κάθε μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και των κατακτήσεων του κλάδου αλλά και της δημόσιας παιδείας συνολικά.

Σ’ αυτά τα πλαίσια:

Καταγγείλαμε επανειλημμένα και με κάθε τρόπο τις επιθέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στη δημόσια παιδεία και αγωνιστήκαμε μαζί με γονείς και μαθητές για την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και πολιτικών που προωθούνταν. Σε τοπικό επίπεδο ενδεικτικά αναφέρουμε την αυθαίρετη κατάργηση και το κλείσιμο σχολείων που έγινε το 2010, οπότε δε διστάσαμε να συγκρουστούμε με όλες σχεδόν τις τοπικές αρχές και εξουσίες  που για λόγους κομματικούς ή άλλους ήθελαν να καταργήσουν πολλά σχολεία της περιφέρειας. Τις κρίσιμες εκείνες ώρες άλλοι «αγωνιστές» συνδικαλιστές -όπως αυτοαποκαλούνται-  ζητούσαν από τη διοίκηση να κλείσουν τα μικρά σχολεία, διότι ″δεν γίνεται σωστό μάθημα″ ! Άλλοι ακόμη χειρότερα, ωρύονταν στις Γ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ λέγοντας ότι τα παιδιά των τσοπάνηδων πρέπει να γίνουν και αυτά υποχρεωτικά τσοπάνηδες μη έχοντας δικαίωμα σε ανώτερη μόρφωση! Δυστυχώς η τότε κυβέρνηση έκλεισε με το έτσι θέλω 5 επαρχιακά και 1 αστικό Γυμνάσιο του Νομού μας, με τις ευλογίες κάποιων τοπικών αρχόντων που δε δίσταζαν να δηλώνουν δημόσια από τότε ότι πρέπει να κλείσουν όχι μόνο σχολεία αλλά και νοσοκομεία!

Υπερασπίσαμε με όλες τις  δυνάμεις μας κάθε συνάδελφο που ζήτησε την προστασία της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ από αυθαιρεσίες ή διώξεις της εκάστοτε διοίκησης σε βάρος του.

-Δεν ασκήσαμε ούτε θα ασκήσουμε ποτέ κομματικό συνδικαλισμό, είτε κυβερνητικό είτε αντικυβερνητικό. Δεν είναι του χαρακτήρα μας ούτε να λιβανίζουμε ούτε να αφορίζουμε. Μας αρέσει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Δεν παίρνουμε τηλέφωνο σε κανένα ″προϊστάμενο″, για να μας δώσει γραμμή δράσης. Όποιος έχει να καταμαρτυρήσει το αντίθετο ας αναφέρει έστω και μία περίπτωση όπου η παράταξη μας προπαγάνδισε τις θέσεις οποιουδήποτε κόμματος. Ο συνδικαλιστής ως εκπρόσωπος των εργαζομένων οφείλει να αγωνίζεται ακηδεμόνευτα και χωρίς εξαρτήσεις. Γι΄ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε σε κάποιους να μετατρέψουν την ένωση των καθηγητών σε κομματικό παραμάγαζο.

-Σε όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους 2013, που ο κλάδος μας δέχτηκε τη χειρότερη επίθεση στα χρονικά με αποκορύφωμα τις 2000 διαθεσιμότητες συναδέλφων εν μία νυκτί, πρωτοστατήσαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια  για την ανατροπή των απαράδεκτων κυβερνητικών αποφάσεων. Και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι σήμερα, για να μη γίνει καμία απόλυση.

Όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που όλο τους το 24ωρο το αναλώνουν προσπαθώντας ολημερίς να βρούν  -ή να εφ-εύρουν- φανταστικούς αντιπάλους, μήπως γεμίσουν την κενότητα τους ή δώσουν νόημα στη ζωή τους. Προσπαθούν απεγνωσμένα να βρεθούν στην επικαιρότητα λιβελογραφώντας και συκοφαντώντας όποιον δε συμφωνεί με τις ιδεοληψίες  τους. Εμείς δεν ανήκουμε στην «συμπαθή» αυτή κατηγορία.  Δεν  ψάχνουμε  αντιπάλους,  για  να  νοηματοδοτήσουμε  τη ζωή μας. Δεν ξεχωρίζουμε ρατσιστικά τους συναδέλφους  σε καλούς και κακούς  ή σε αριστερούς και δεξιούς  σπέρνοντας στον κλάδο το διχασμό. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του κλάδου και της κοινωνίας και για την επίλυση τους αγωνιζόμαστε από το μετερίζι της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ, όπου μας έταξαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.

   Είναι σίγουρα θετικό για τον κλάδο ότι φέτος ,ύστερα από αρκετά χρόνια, η συγκρότηση του προεδρείου της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ έγινε με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και με βάση την αναλογικότητα. Αυτή άλλωστε ήταν και η απαίτηση των συναδέλφων όπως αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η πάγια θέση της παράταξης μας. Θλιβερή παραφωνία ,όπως κάθε χρόνο, η παράταξη της Πρωτοβουλίας που δεν δέχτηκε καμία άλλη θέση πλήν της προεδρίας αδιαφορώντας για τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων για ενωτική δράση. Φέτος όμως παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της δεν κατάφερε να τορπιλίσει τη συγκρότηση του Δ.Σ.

Συνάδελφοι,

Εμείς  οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Κ.Ε στο Δ.Σ παραμένοντας πιστοί στις παραπάνω αρχές σας καλούμε όλους στο πλάι της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τα δύσκολα ζητήματα που έχουμε ως κλάδος να αντιπαλέψουμε, ώστε  να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός και να μπεί ένα τέλος στην κυβερνητική επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΟΥ!

ΔΩΣΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕΤ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Σπήλιος Τσιγάρας, Νίκος Πασχάλης, Σόφη Μπουντούρη

Τρίκαλα 20-1-2014

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή