"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Δείξτε σεβασμό στην ιστορία της πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να απευθυνθώ στις αρχές του τόπου και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων, στον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και στον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Παπαστεργίου, για το θέμα του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης, που γίνεται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου.

Αγαπητοί κύριοι, δείξτε σεβασμό στην ιστορία αυτής της πόλης. Δείξτε σεβασμό στους αγωνιστές και νεκρούς, που έδωσαν την ζωή τους για να απολαμβάνουμε σήμερα όλοι εμείς μια πόλη ελεύθερη και δημοκρατική.

Η πόλη των Τρικάλων διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σε όλες τις ιστορικές φάσεις του Ελληνισμού.

Η 23η Αυγούστου 1881 αποτελεί μια ημερομηνία-ορόσημο, καθώς είναι η ημερομηνία που τα Τρίκαλα, η Περιφέρεια, η Θεσσαλία απελευθερώθηκαν με την συνδρομή του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό ζυγό.

Είναι ντροπή αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια, κατά τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Τρικάλων, όταν σε άλλες ελληνικές πόλεις η απελευθέρωση τους γιορτάζεται με πανηγυρικό τρόπο και με την κήρυξη επίσημης αργίας.

Δεν μπορεί στην απελευθέρωση των Τρικάλων να παρευρίσκονται μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος ή οι εκπρόσωποι τους (εσείς κύριοι θα πρέπει με τον τρόπο σας να παρακινήσετε να συμμετέχει και ο Τρικαλινός λαός).

Δεν αποδίδεται με αυτό τον τρόπο, η δόξα και τιμή στους ήρωες του ένδοξου παρελθόντος, που χάρη σ’ αυτούς βρήκαμε σήμερα όλοι εμείς το τραπέζι στρωμένο να καθίσουμε. Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον σημερινό Δήμαρχο, το γεγονός ότι 4 Δήμαρχοι-κολοσσοί εκείνης της εποχής (Κ. Ραδινός, Γ. Κανούτας, Π. Χατζηγάκης, Β. Δεληλίγκας) και άλλα επώνυμα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολλοί απλοί πολίτες, ήταν παρόντες στους αγώνες για την απελευθέρωση τόσο της Θεσσαλίας, όσο και της πόλης των Τρικάλων.

Αυτό που συμβαίνει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης των Τρικάλων κάθε χρόνο, να πραγματοποιείται μια άχρωμη, χλιαρή και άτονη εκδήλωση και να μαζεύονται στην κυριολεξία τρείς και ο κούκος, μόνο και μόνο για να βγει η υποχρέωση, είναι καλύτερα να εκλείψει. Δεν έχει νόημα να τελείται μια τέτοια εκδήλωση και είναι προτιμότερο να την καταργήσετε.

Προτείνω να κηρυχθεί ως επίσημη αργία για όλη την πόλη, η επέτειος της απελευθέρωσης της στις 23 Αυγούστου. Φτάνει πια η προσβολή στα σύμβολα και τους αγώνες των ηρώων. Αποτελεί τιμή για σας κ. κ. Αντιπεριφερειάρχα και Δήμαρχε, που ηγείστε των πολιτικών αρχών του τόπου, να αλλάξετε τώρα την ροή των πραγμάτων και να τιμήσετε τους πεσόντες ήρωες με τον πλέον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας
Πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης