ΔΕΗ: Προς δυναμική αντίδραση των τρικαλινών εργαζομένων Reviewed by Momizat on . Την ερχόμενη Δευτέρα αποφασίζουν οι τρικαλινοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για τη μορφή των κινητοποιήσεων και συντάσσονται με τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία αντιδρά Την ερχόμενη Δευτέρα αποφασίζουν οι τρικαλινοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για τη μορφή των κινητοποιήσεων και συντάσσονται με τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία αντιδρά Rating: 0

ΔΕΗ: Προς δυναμική αντίδραση των τρικαλινών εργαζομένων

ΔΕΗ: Προς δυναμική αντίδραση των τρικαλινών εργαζομένων

Την ερχόμενη Δευτέρα αποφασίζουν οι τρικαλινοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για τη μορφή των κινητοποιήσεων και συντάσσονται με τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία αντιδρά στην πώληση των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασίσουν για τις μορφές δράσης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών.

Σε σκληρή γλώσσα η ομοσπονδία αναφέρει:

“Η συγκυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τα Δίκτυα Μεταφοράς. Ετοιμάζονται να χαρίσουν δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της απόφασής της στην Εθνική Ασφάλεια, την Ελληνική Οικονομία και την Κοινωνική Συνοχή, η συγκυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ήδη, το σχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στη Βουλή και όπως φαίνεται, θέλουν να κλείσουν το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Όμως ακόμα και μια κυβέρνηση, όπως αυτή που θα μείνει και ως η κυβέρνηση των «Προεδρικών Διαταγμάτων», δεν μπορεί να μεταχειρίζεται την πώληση μιας βασικής και κρίσιμης , για την Εθνική Ασφάλεια και την Οικονομία, υποδομής όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς, σαν …αγορανομική διάταξη! Η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ όταν είναι γνωστό ότι στις περισσότερες χώρες τα Δίκτυα Μεταφοράς του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας είναι υπό δημόσιο έλεγχο.

Η κυβέρνηση δείχνει να αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε παράλογη και ανεδαφική εντολή της Τρόικας και να υιοθετεί θέσεις που θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο Δημόσιο Συμφέρον.

Την ώρα που η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας αλλά και συνολικά η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ΔΕΗ έπρεπε να λειτουργεί ως μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης της Οικονομίας και Ανάπτυξης της χώρας και προς όφελος του λαού μας , η κυβέρνηση προχωρά στη διάλυσή της. Η πώληση του ΑΔΜΗΕ και συνολικά η επιχείρηση διάλυσης του Ομίλου ΔΕΗ είναι απόφαση καταστροφική για την Οικονομία και τους Έλληνες καταναλωτές.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ πιστεύουμε ότι η διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων είναι ο κεντρικός πυλώνας μιας εθνικής στρατηγικής για τον μέλλον της Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας και θεωρούμε ότι λόγοι Εθνικής Ασφάλειας αλλά και Ενεργειακής Ασφάλειας επιβάλλουν την ανεξαρτησία του ΑΔΜΗΕ υπό την εποπτεία του Δημοσίου. Η πώληση του ΑΔΜΗΕ δεν εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον.

Αντίθετα προκαλεί τεράστια ζημιά στην πατρίδα μας που θα χάσει κρίσιμες, νευραλγικές υποδομές όχι μόνο για την Ανάπτυξη και την Οικονομία αλλά και για την Εθνική Ασφάλεια. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με τους Συλλόγους-μέλη της και τους χιλιάδες εργαζομένους που εκπροσωπούν εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην πώληση των Δικτύων Μεταφοράς Η/Ε (ΑΔΜΗΕ) και καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και τους Έλληνες καταναλωτές σε ένα κοινό μέτωπο για την παραμονή του ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο προς όφελος της πατρίδας μας και των εκατομμυρίων Ελλήνων καταναλωτών.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ θα αντιδράσουμε – θα αγωνιστούμε με κάθε μορφής αγώνα (Νομικό – Απεργιακό) απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης. Η πώληση δημόσιας περιουσίς είναι υπόθεση ολόκληρου του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ είναι αιτία πολέμου. Θα προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία και θα αγωνιστούμε – θα αντισταθούμε – θα νικήσουμε”.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή