"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.4 C
Trikala

Δεκαεννιά χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεκαεννιά χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη (Καπετάν Γιώτη), ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Μάη 2005, πλήρης ημερών.

Όλη η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη ταυτίστηκε με την πορεία του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, από 15χρονος ΟΚΝίτης μέχρι  Γραμματέας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

Την Κυριακή 26 Μάη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ θα καταθέσει λουλούδια στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι.

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατό του μεταξύ άλλων
αναφερόταν).

«Άνθρωπος βαθιά λαϊκός, ο σ. Χαρίλαος Φλωράκης έμεινε προσηλωμένος στο δίκιο του λαού και πάλεψε γι αυτό με κάθε μέσο και σε όλες τις συνθήκες. Η κομματική – πολιτική δράση του σ. Χαρίλαου Φλωράκη δεν γνώρισε διαλείμματα. Γνώρισε μόνο φουρτούνες και μεγάλες δυσκολίες. Τις αντιμετώπισε όλες με παλικαριά και με αισιοδοξία, με την πηγαία θυμοσοφία του και με την αποφασιστικότητα του κομμουνιστή, που έχει πλήρη συναίσθηση της αποστολής του και της σκληρότητας που χαρακτηρίζει την ταξική πάλη. Τις αντιμετώπισε δίνοντας όλες τις δυνάμεις του και βγαίνοντας ηθικά νικητής. Όπως
τόσοι και τόσες από τους χιλιάδες κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, που δεν λογάριασαν και διέθεσαν τη ζωή τους απλόχερα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης