Δεκατρία σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ Τρικάλων Reviewed by Momizat on .     Η κυβέρνηση με οδηγό τα κέρδη και την «ανταγωνιστικότητα»,σε πλήρη συνεργασία με τους επιχειρηματίες υγείας, το κεφάλαιο και την ΕΕ, ετοιμάζει νέα υποβάθμισ     Η κυβέρνηση με οδηγό τα κέρδη και την «ανταγωνιστικότητα»,σε πλήρη συνεργασία με τους επιχειρηματίες υγείας, το κεφάλαιο και την ΕΕ, ετοιμάζει νέα υποβάθμισ Rating: 0

Δεκατρία σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

Δεκατρία σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

 

 

Η κυβέρνηση με οδηγό τα κέρδη και την «ανταγωνιστικότητα»,σε πλήρη συνεργασία με τους επιχειρηματίες υγείας, το κεφάλαιο και την ΕΕ, ετοιμάζει νέα υποβάθμιση και επιδείνωση των όρων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Καμιά αυταπάτη! Είτε ο ΕΟΠΥΥ έχει δικές του υπηρεσίες υγείας είτε όχι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα έχουν ένα ακόμα πιο υποβαθμισμένο πακέτο υπηρεσιών υγείας που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αυτό θα μας εξαναγκάζει να πληρώνουμε είτε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, είτε απευθείας από τη τσέπη μας  προκειμένου να έχουμε  τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειαζόμαστε.

 • ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΕΝΙΧΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!
 • ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΦΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Οι ανάγκες του λαού απαιτούν την ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιων Κέντρων Yγείας παντού σε κάθε πόλη και όχι κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ και των Κ.Υ. που λειτουργούν. Απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων και όχι απολύσεις.

Ετοιμάζονται νέα χαράτσια σε βάρος του λαού, ενώ η πρόληψη που είναι απολύτως αναγκαία περιορίζεται σε κάποιες απλές συμβουλές.

Οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ  θα λειτουργούν  όπως και κάθε ιδιωτική επιχείρηση υγείας στα πλαίσια του ανταγωνισμού, και μεταξύ τους και με τις ιδιωτικές υπηρεσίες, για το μοίρασμα των μεριδίων της αγοράς

Οι επιχειρηματίες υγείας τρίβουν τα χέρια τους, από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Καλούμε σήμερα Τρίτη 26 Νοέμβρη και ώρα 10.00π.μ έξω από τον ΕΟΠΥΥ, τους   εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες, νέους, τα μέλη των σωματείων μας, να παραβρεθούν  και να απαιτήσουμε:

 • Να μην κλείσει κανένα Κ.Υ. του Νομού μας, με  Περιφερειακά ιατρεία που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού στο νομό μας, όπου εργάζεται και κατοικεί. 
 • Με Περιφερειακά Ιατρεία στις συνοικίες της πόλης μας, όπως(Αγ.Μονή- Μπάρας).
 • Με λειτουργία όλο το 24ωρο Περιφερειακών Ιατρείων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές όπως στον Ορεινό όγκο του Νομού π.χ. Καλαμπάκας – Πύλης.  Όλα αυτά θα αποτελούν ενιαίο σύστημα μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο  και το σύστημα της δημόσιας επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ).  
 • Με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία και βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.
 • Με κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας, με σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
 • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην υγεία.
 • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα  ΠΦΥ για όλο το λαό.
 • Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
 • Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τα σωματεία του νομού:

 

ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ– ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. – ΨΥΚΤΙΚΩΝ – ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ – Ε.Β.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ – Ε.Β.Ε. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ» – ΑΓΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας