"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το δρόμο του ταξικού αγώνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνέντευξη τύπου για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη διοργάνωσαν την Τετάρτη 29 Οκτώβρη οι Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ , της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη συνέντευξη , επίσης συμμετείχαν με εκπροσώπους τους ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) , η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τρικάλων και Μεγαλοχωρίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα σωματεία Λογιστών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σωματεία αυτοαπασχολούμενων (Ψυκτικών , Ξυλουργών, Περιπτερούχων. ΕΒΕ Καλαμπάκας, ΕΒΕ Φαρκαδόνας) και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην εισηγητική της ομιλία η Βάσω Μπακάση , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ & μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε χαρακτηριστικά:

« Το κάλεσμα-πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη κάθε μέρα συσπειρώνει νέες δυνάμεις δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Εκτός από τα σωματεία που παραβρίσκονται στη συνέντευξη τύπου με εκπροσώπους τους, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και άλλα σωματεία του στο νομού μας όπως: Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Σύλλογος Ο.Τ.Α. Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων Σύλλογος εργαζομένων Χρόνιων Παθήσεων Ν. Τρικάλων, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν.Τρικάλων.

Η μαζικότητα και η δυναμική του συλλαλητηρίου θα αποτελέσει μεγάλο σταθμό για το εργατικό κίνημα και θα στείλει πολλαπλά μηνύματα .Να τους τρομάξουμε με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο

Να βουλιάξει το Σύνταγμα από εργάτες που θα βροντοφωνάζουν: «ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ»

Να βάλουμε στην άκρη και να απομονώσουμε όσους στέκονται αρνητικά και προβοκάρουν με οποιοδήποτε τρόπο τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το δρόμο του ταξικού αγώνα

Ξέρουμε ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες. Στη μιζέρια και την ηττοπάθεια, αντιπαραβάλλουμε την ελπίδα των ταξικών και οργανωμένων αγώνων, της αλληλεγγύης και της καθολικής σύγκρουσης σε όλα τα επίπεδα!

Στις αυταπάτες του λιγότερου κακού, αντιπαραβάλλουμε την αλήθεια της ιστορίας των αγώνων του λαού μας, που μόνο αυτοί ανέτρεψαν την βαρβαρότητα.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!Απαιτούμε λύσεις με βάση τις σημερινές μας ανάγκες.

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ, με πυξίδα τις λαϊκές ανάγκες και όχι την ελεημοσύνη που μας υπόσχονται και τις «αντοχές της οικονομίας» με τις οποίες μας νουθετούν.

Καλούμε όλα τα σωματεία, που συναντηθήκαμε ως τώρα και έχουν πάρει αποφάσεις στην οργάνωση και συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τη δράση τους, να προχωρήσουν με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους τη συζήτηση για την οργάνωση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, στις 27 του Νοέμβρη, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας. Καλούμε μέλη των Δ.Σ. των εργατικών σωματείων που δεν έχουν συνεδριάσει ή εκεί που έγιναν συνεδριάσεις των Δ.Σ. και Συνελεύσεις και δεν συζητήσανε και δεν πήραν απόφαση για το συλλαλητήριο, να προσπεράσουν , να γυρίσουν την πλάτη αυτών των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργίας με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ.

Ο δρόμος που έχει ανοίξει η προετοιμασία για το συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στο συντονισμό δυνάμεων, να συνεχιστεί με νέα δυναμική, σε κάθε σωματείο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά, σε κάθε χωριό του νομού μας.

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, όπως έχουν κάνει πάνω από 900 φορείς (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύλλογοι) από όλη την Ελλάδα.»

Η αναχώρηση των λεωφορείων για το συλλαλητήριο από τα Τρίκαλα θα γίνει

το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 5 το πρωί από την αρχή της Οδού Τσιτσάνη(πρώην Λαρίσης) στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

και από τη Φαρκαδόνα στις 5:30 το πρωί από το κατάστημα-πρατήριο καυσίμων Νάτσινα

Η μετακίνηση είναι δωρεάν ( τα λεωφορεία θα ναυλώσουν από τα σωματεία που συμμετέχουν-συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο) .

2 30 χρονών άνεργος Ως Εδώ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης