Δεν ήξερες, δεν ρώταγες Χρήστο μου Reviewed by Momizat on . Την απόσυρση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου που προέβλεπε την εκ βάρθρων αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ,  αποφάσισε αιφνιδιαστικά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μ Την απόσυρση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου που προέβλεπε την εκ βάρθρων αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ,  αποφάσισε αιφνιδιαστικά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μ Rating: 0

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες Χρήστο μου

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες Χρήστο μου

Την απόσυρση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου που προέβλεπε την εκ βάρθρων αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ,  αποφάσισε αιφνιδιαστικά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά τις έντονες αντιδράσεις των θεραπευτικών κοινοτήτων, του συλλόγου γονέων εξαρτημένων ατόμων και των κοινωνικών φορέων.

Το συγκεκριμένο Σχέδιο νόμου ουδέποτε είχε τεθεί σε διαβούλευση ενώ ισχυρές ενστάσεις είχαν διατυπώσει επανειλλημένως, προσωπικότητες και γνώστες του ευαίσθητου αυτού χώρου.

Μάλιστα μόλις είχε γίνει γνωστό το περιεχόμενο των αλλαγών που προωθούσε η αρμόδια Υφυπουργός κ.Ζωή Ράπτη, η TRIKKH press είχε αναρωτηθεί με άρθρο παρέμβαση, γιατί ο αξιόλογος Πρόεδρος του οργανισμού και συντοπίτης μας κ. Χρήστος Λιάπης, σιωπούσε.

Βέβαια αμέσως μετά και την επομένη για προφανείς λόγους, ο συμπαθής Καλαμπακιώτης ψυχίατρος κατέκλυσε με δηλώσεις του τα ΜΜΕ, επιχειρηματολογώντας υπέρ ενός ομολογουμένως πρόχειρα σχεδιασμένου νομοσχεδίου.

Άλλωστε η νομοθέτηση στο πόδι, αποτελεί συνήθης πρακτική της σημερινής Κυβέρνησης μιας και δεν υφίσταται ουσιαστικά κοινοβουλευτικός έλεγχος, αφού η αντιπολίτευση είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη.

Αποτέλεσμα αυτών των ερασιτεχνισμών είναι, να εκτίθενται πάμπολλες φορές οι Κυβερνητικοί Βουλευτές, όταν βάζουν πλάτη για νομοσχέδια “άρπα κόλλα” που καταθέτουν τα Υπουργικά επιτελεία. 

Κων. Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή