Ελάχιστοι στη συγκέντρωση ΟΕΒΕ – Εμπορικού Συλλόγου Reviewed by Momizat on . Ισχνότατη η συμμετοχή των επαγγελματιών και εμπόρων των Τρικάλων στην πρωινή διαμαρτυρία που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος. Προφανώς Ισχνότατη η συμμετοχή των επαγγελματιών και εμπόρων των Τρικάλων στην πρωινή διαμαρτυρία που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος. Προφανώς Rating: 0

Ελάχιστοι στη συγκέντρωση ΟΕΒΕ – Εμπορικού Συλλόγου

Ελάχιστοι στη συγκέντρωση ΟΕΒΕ – Εμπορικού Συλλόγου

Ισχνότατη η συμμετοχή των επαγγελματιών και εμπόρων των Τρικάλων στην πρωινή διαμαρτυρία που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος. Προφανώς φταίει και η ημέρα, καθώς τελείται η εδομαδιαία λαϊκή αγορά, οπότε, λόγω αυτού του γεγονότος, θα μπορούσε κατ’ εξαίρεση να οργανωθεί αύριο.  Οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι άκουσαν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να διαβάει το ψήφισμα, που αργότερα κατατέθηκε – μετά από μικρή πορεία – στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων.

Το ήφισμα αναφέρεται στα σοβαρότατα προβλήματα των επαγγελματιών και εμπόρων, την παλαι ποτέ ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας στον εμπορικό τομέα.

Συγκεκριμένα, τονίζονται τα εξής:

«Εμείς οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι και οι αυτοκινητιστές που συγκεντρωθήκαμε σήμερα πάλι εδώ   εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας για την κατάσταση που βιώνουμε  όλοι μας  με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πολυετή ύφεση γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί σε άλλη χώρα, τονίζουμε ότι η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι τραγικές καθώς το πιο ενεργό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που παράγουν πλούτο αλλά και που δημιουργούν θέσεις εργασίας, βρίσκονται σε τέλμα. Από κάθε σημείο της Ελλάδας τα μηνύματα είναι αποκαρδιωτικά, το ίδιο ακριβώς και στην περιοχή μας.

Το περιβάλλον μοιάζει εφιαλτικό. Λουκέτα, ανεργία μισθωτών και επιχειρηματιών, δραματική μείωση εισοδημάτων  και βιοτικού επιπέδου  και το χειρότερο μια κοινωνία που κινδυνεύει να βρεθεί στα όρια της μαζικής κατάθλιψης.

Από τη μία Κεφαλικός Φόρος- Τέλος Επιτηδεύματος  – Εισφορά Αλληλεγγύης-Κατάργηση του αφορολόγητου – Χαράτσι στα ακίνητα, χαράτσια στα οικόπεδα, από την άλλη ανεργία  – ανασφάλιστοι συνάδελφοι –Μειώσεις συντάξεων –Εφεδρεία  στους Δημόσιους Υπαλλήλους – απολύσεις με την δικαιολογία ότι χρεοκοπούμε είναι το μόνο που ακούμε τρία  χρόνια   τώρα, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα  ευρώ αυτοί που ευθύνονται.

Για αυτό διεκδικούμε:

Να μην επιβάλλονται καθημερινά νέοι  φόροι και   να μην πληρώσουμε  τα έκτακτα αυτά χαράτσια. Δεν αντέχουμε άλλο πλέον.

Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση

Καμία κατάσχεση  πρώτης κατοικίας.

Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων  ανεξάρτητα από τα χρέη.

Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων  ζητώντας συντάξεις αξιοπρεπείς και όχι συντάξεις πείνας.

Μείωση  των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο των ασφαλισμένων.

Αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ και όχι στην κατάργησή του.

Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων.

Μείωση των Δημοτικών τελών και φόρων και ΟΧΙ στην επιβολή νέων.

Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και όχι καθημερινές αυξήσεις του ΦΠΑ ιδιαίτερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.

Ταμειακές μηχανές παντού και αποδείξεις από όλους.

Όχι στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Όχι στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.

Λέμε ΟΧΙ στην ίδρυση του ΚΕΑΟ για είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων μας.

Πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.

Όχι στη συγχώνευση των σχολείων.

Όχι στη μεταφορά των ΤΕΙ και ΑΕΙ από την πόλη μας που καθημερινά ακούγεται..

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Όχι άλλη ανεργία και λουκέτα των επιχειρήσεών μας.

Ζητάμε φρένο στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση των Πολυκαταστημάτων και στις αθέμιτες μορφές ανταγωνισμού. Έλεγχος στις εισαγωγές ξένων προϊόντων, προστασία της εγχώριας παραγωγής, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας πάταξη του παράνομου εμπορίου, άρση των αντικινήτρων για συνεταιρισμούς και κοινοπραξίες.

Δημιουργία ΒΙΟΠΑ για ορισμένα επαγγέλματα.

Διεκδικούμε την θέσπιση χρηματοδοτικού πλαισίου στήριξης με εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου και ανάπτυξης της συνεταιριστικής πίστης.

Να αλλάξει ο νόμος για την επαγγελματική στέγη για να σταματήσουν οι εξώσεις και οι εκβιασμοί από τους ιδιοκτήτες.

Ζητάμε την συμμετοχή των ΜΜΕ στα κοινοτικά προγράμματα χωρίς αποκλεισμούς και με ιδιαίτερες προβλέψεις για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

Ζητάμε την δια βίου κατάρτιση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων σαν μοναδική προϋπόθεση στον εκσυγχρονισμό και στην παραπέρα επιβίωσή τους.

Συνταξιοδότηση στο 65ο έτος ή μετά από 35 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Ζητάμε καλύτερη Υγεία  και  Παιδεία.

Καλούμε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις στην κεντρική εξουσία με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα, διότι έχουμε και Συνδικαλιστικό λόγο και τεκμηριωμένες προτάσεις».

Αφήστε το σχόλιο σας