"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.8 C
Trikala

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι – του Βασίλη Τσιούτσια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γυρνώντας τα χωριά και τις γειτονιές της πόλης και μιλώντας με τον κόσμο, πολλοί μου λένε ότι «όλοι ίδιοι είστε και σιγά να μη τα κάνετε καλύτερα». Θέλω να σας πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Πολλοί από εμάς μπήκαν υποψήφιοι γιατί ονειρεύονται μια πόλη όμορφη, μια πόλη πράσινη, μια πόλη που να παίζουν παιδιά στους δρόμους, που οι νέοι να γελάνε στα παγκάκια, που οι μεγαλύτεροι να κάνουν βόλτες και μια πόλη ασφαλή μακριά από την μιζέρια . Ναι, είμαστε ονειροπόλοι.

Αυτό, όμως, δε μας κάνει ουτοπικούς. Αυτό που μας οδηγεί είναι το όνειρο, αλλά και το πείσμα να το πραγματοποιήσουμε. Έχουμε ικανότητες, εκπαίδευση, σχέδιο. Έχουμε και το όνειρο. Μη μπερδεύεστε. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα. Μπορεί να γίνουν πιο γκρίζα και πιο δυστοπικά.

Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που ζούμε ανάμεσά σας. Κάποιοι από εμάς θα είμαστε οι άνθρωποι που αν έχετε παράπονο, θα μας βρείτε να καθόμαστε δίπλα σας, να περπατάμε παράλληλα σε κάθε πρόβλημα σας . Και θα σας απαντήσουμε. Θα σας κοιτάξουμε στα μάτια.

Όπως κοιταζόμαστε τώρα. Στα μάτια. Δεν έχουμε λοιπόν παρά ν’ αποφασίσουμε με ποιον θα συνταχθούμε. Με ανθρώπους σαν κι εμάς, σαν κι εσάς ή με ανθρώπους που δε θα τους ξαναδούμε στους δρόμους. Με ονειροπόλους ή με διεκπεραιωτές.

Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, για να πάμε όλοι μπροστά. Σε όλους τους τομείς. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε. Θα βάλουμε χρώμα ή θα μπούμε σε γκρι φόντο. . Εμείς όλοι, σ’ αυτή την ομάδα, έχουμε τη θέληση, τις προτάσεις, τις λύσεις.

Έχουμε πει ότι τώρα είναι η στιγμή. Ο καθένας στον τομέα του. Από κάθε γειτονιά, για κάθε γειτονιά. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα.

Αρκεί να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Και ν’ αρχίσουμε να δουλεύουμε, για να κάνουμε αυτή την πόλη όπως την ονειρευόμαστε.

Στις 8 Οκτώβρη ξεκινάμε, με γνώμονα την ανανέωση και με όραμα τα Τρίκαλα που μας αξίζουνε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης