"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

37.9 C
Trikala

Δεν είναι απλά αντιδεοντολογικό, το απαγορεύει και ο νόμος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ασφαλώς οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει και μπορούν να υποστηρίζουν και να ψηφίζουν ένα Δήμαρχο. Ασφαλώς και μπορούν να είναι ιδιαίτερες γραμματείς και άμεσες συνεργάτιδες ενός Δημάρχου. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να είναι μέλη και μάλιστα πρώτης γραμμής στην υποδοχή της συγκέντρωσης μια δημοτικής παράταξης. Δεν είναι απλά αντιδεοντολογικό, το απαγορεύει και ο σχετικός νόμος, που επιβάλλει να υπάρχει κώλλυμμα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστου ανάμεσα στις δύο αυτές ιδιότητες.

Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικού διαμερίσματος ή τοπικοί σύμβουλοι και πάρεδρο α) Δικαστικοί λειτουργοί, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και θρησκευτικοί λειτουργοί των γνωστών θρησκειών. β) Γενικοί Γραμματείς Δήμων και υπάλληλοι Δήμων ή Κοινοτήτων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου υπηρετούν, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καθώς και υπάλληλοι των δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή ιδρυμάτων που έχουν συστήσει ή στα οποία συμμετέχουν οι ίδιοι Δήμοι ή Κοινότητες, όπου υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. γ) Υπάλληλοι των Δήμων ή Κοινοτήτων, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν υπηρετούν, που συνενώνονται σε ένα Δήμο, στο νέο Δήμο που προκύπτει από τη συνένωση. άρθρο 29 Παρ.1 περ,,α ,β, και γ του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που περιγράφει τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα.

Συμφωνα με το δημοσίευμα του Trikalaidees.gr, δεν πήγαν να παρακολουθήσουν μια ομιλία του νυν και υποψηφίου Δημάρχου, αλλά “…βρέθηκαν και στην υποδοχή την Κυριακή το βράδυ στο Αθλητικό Κέντρο Καρακούσης…στην πρώτη επίσημη βραδιά της Επανεκκίνησης3”, άρα εκτελούσαν συγκεκριμένο ρόλο στη λειτουργεία της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης. Δεν παραβρέθηκαν ως απλοί θεατές , αλλά είχε ρόλο και λειτουργικό σκοπό η παρουσία τους εκεί που κατά την ταπεινή μου νομική άποψη αντιβαίνει σε αυτά που επιβάλλει ο νόμος , δηλαδή αυστηρή ουδετερότητα των δημόσιων αξιωματούχων και των δημόσιων λειτουργών, ειδικά όταν πρέπει όχι μόνο να είναι , αλλά και να φαίνονται ως ουδέτερες εναντι όλων των δημοτικών παρατάξεων και των υποψηφίων Δημάρχων που σε λίγους μήνες διεκδικούν τη ψήφο των συμπολιτών μας .

 

Παπαθανασίου Δημήτρης

[από το f/b]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης