Δεν είναι γιορτή , είναι ντροπή – της Ματίνας Κούκια Reviewed by Momizat on . 12 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ Μία μέρα τιμής που μετατράπηκε σε μέρα πικρίας και αδικίας. Η τελευταία διετία ανέδειξε το χλευασμό και την απαξίωση της πολιτείας σ' ένα 12 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ Μία μέρα τιμής που μετατράπηκε σε μέρα πικρίας και αδικίας. Η τελευταία διετία ανέδειξε το χλευασμό και την απαξίωση της πολιτείας σ' ένα Rating: 0

Δεν είναι γιορτή , είναι ντροπή – της Ματίνας Κούκια

Δεν είναι γιορτή , είναι ντροπή – της Ματίνας Κούκια

12 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Μία μέρα τιμής που μετατράπηκε σε μέρα πικρίας και αδικίας.

Η τελευταία διετία ανέδειξε το χλευασμό και την απαξίωση της πολιτείας σ’ ένα κλάδο που αν και κουβαλούσε τα βαρίδια του από το μακρινό παρελθόν, έπεσε πρώτος στη φωτιά.

Σ’ ένα κλάδο που στηρίχτηκε η αδυναμία του συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει μια υγειονομική κρίση.Σ’ ένα κλάδο που πρώτος απ’ όλους δέχτηκε την αναστολή των αδειών του, δέχτηκε καταιγισμό οδηγιών και αναταράξεις στον εργασιακό του χώρο και παραμένει σε επιφυλακή ακόμη και σήμερα.

Πέρυσι τέτοιο καιρό η κοινωνία μας επιβράβευσε με χειροκρότημα και μ’ αυτό η πολιτεία δήλωσε ότι ξόφλησε απέναντι μας.Όταν το ξανασκέφτηκε, μας έταξε την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Αλλά πολύ γρήγορα το πήρε πίσω. Κάπου κοντά στα Χριστούγεννα μας ξεγελούσε με Χριστουγεννιάτικο δώρο, που έμεινε Χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Και συνεχίζει το Υπ. Υγείας να μας εμπαίζει σε κάθε γιορτή, όπως τη Μ. Πέμπτη που ανακοίνωσε bonus χωρίς βέβαια απήχηση.Σήμερα δε γιορτάζουμε, σήμερα καταγγέλουμε.

Καταγγέλουμε την απαξίωση και τον εμπαιγμό μας.Καταγγέλουμε την εργασιακή εκμετάλλευση, την ανάκληση αδειών, τα εξαντλητικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς αλλά και τη ντροπιαστική αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης.

Καταγγέλουμε τη πεισματική άρνηση της ένταξής μας στα ΒΑΕ.Σήμερα δε γιορτάζουμε, σήμερα διεκδικούμε.

Διεκδικούμε το σεβασμό στη προσφορά μας.Διεκδικούμε υγιή ωράρια και υγιείς συνθήκες εργασίας. Διεκδικούμε άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ… ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΗ!!

  • Η Ματίνα Κούκια είναι πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή