Δεν είναι φήμη τελικά! Ξανάρχονται στ’ αλήθεια! Reviewed by Momizat on . Με πυρετώδεις πρόβες και προετοιμασίες οι «θεατρικές διαδρομές», η θεατρική ομάδα καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, ετοιμάζεται να ανεβάσει το Σάββ Με πυρετώδεις πρόβες και προετοιμασίες οι «θεατρικές διαδρομές», η θεατρική ομάδα καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, ετοιμάζεται να ανεβάσει το Σάββ Rating: 0

Δεν είναι φήμη τελικά! Ξανάρχονται στ’ αλήθεια!

Δεν είναι φήμη τελικά! Ξανάρχονται στ’ αλήθεια!

Afisa_deneinaifimiΜε πυρετώδεις πρόβες και προετοιμασίες οι «θεατρικές διαδρομές», η θεατρική ομάδα καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, ετοιμάζεται να ανεβάσει το Σάββατο 28 Ιουνίου και ώρα 9:00 μ.μ., στο ανοικτό θέατρο στο Φρούριο την κλασσική κωμωδία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «οι Γερμανοί ξανάρχονται».

 

Όπως λένε και οι ίδιοι οι συντελεστές του έργου, το κείμενο, αν και γραμμένο του 1946, θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται σε σημερινές καταστάσεις και γεγονότα. Απόδειξη είναι και το γεγονός ότι ελάχιστες παρεμβάσεις χρειάστηκαν να γίνουν, ενώ το γέλιο βγαίνει αβίαστα, όπως και τα διδάγματα που ήθελαν να δώσουν οι συγγραφείς.

 

Δεν θα σας μιλήσουμε για την υπόθεση του έργου, ούτε θα σας προϊδεάσουμε για το ταλέντο ανθρώπων που τους έχουμε συνηθίσει να κρατάνε κιμωλία και να κάνουν μάθημα. Αυτά θα τα απολαύσετε το Σάββατο το βράδυ, βλέποντας τους Γερμανούς να ξανάρχονται στην Ελλάδα και μια ολόκληρη γειτονιά να αναστατώνεται, από τον Θόδωρο ως τον Φλοξ. Εκεί θα μάθουμε αν τελικά συνετιστούν και οι δύο άσπονδοι φίλοι, ο Ζήσης και ο Ξενοφών ή αν ο Χάρρυ θα παντρευτεί επιτέλους την Καίτη.

 

Εμείς όμως θέλουμε να σας μιλήσουμε για τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει να γίνει αυτή η παράσταση. Θα σας μιλήσουμε για τον Πέτρο και τον Θέμη Νταραρά, οι οποίοι βοηθούν στα σκηνικά, για τα δροσερά κορίτσια του ΧΟΤ που προσφέρθηκαν να χορέψουν στην παράσταση μας, για τα κορίτσια της ΕΠΑΣ του τομέα αισθητικής που θα αναλάβουν το μακιγιάζ, με υπεύθυνη την Κωνσταντίνα Μαχαιρά.

 

Θα σας μιλήσουμε επίσης για την μαθήτρια του 3ου δημοτικού σχολείου, η οποία σχεδίασε την αφίσα της παράστασης, όπως και για τις εκδόσεις «ΤΥΠΟΙΣ» που δωρεάν μας έφτιαξαν τις προσκλήσεις, την αφίσα και το πρόγραμμα της παράστασης. Βλέπετε, αν έχεις στην οικογένειά σου εκπαιδευτικό, καταλαβαίνεις τις μικρές οικονομικές δυνατότητες, τον φόρτο εργασίας και το έργο που προσφέρουν…

 

Πιο πολύ όμως θέλουμε να σας μιλήσουμε για τα μέλη των οικογενειών μας, αυτούς τους αφανείς ήρωες που υπομένουν ώρες απουσίας, που δίνουν συμβουλές, που προσφέρουν την βοήθεια τους. Τέλος, θέλουμε να μιλήσουμε για εσάς…Όλη μας αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται για να κάνουμε το γούστο μας, γίνεται γιατί ανοίγουμε τις ψυχές μας στο κοινό, αποκαλυπτόμαστε και θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο στο θεατράκι του Φρουρίου για να σας αποκαλυφτούμε και ελπίζουμε να κερδίσουμε το χειροκρότημά σας!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή