"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

«Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε στο μαζικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ με αιχμή την ανεργίατην Κοινωνική Ασφάλιση και το εισόδημα χθες στα Τρίκαλα. Ήταν ταυτόχρονα και δράση στα πλαίσια της απόφασης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας(ΠΣΟ) για διεθνή μέρα κατά της ανεργίας με ταυτόχρονη διεξαγωγή συγκεντρώσεων από το ΠΑΜΕ σε 58 πόλεις της χώρας. Αυτή η πανελλαδική δράση είναι προειδοποίηση για τα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, που αποτελεί αιτία πολέμου, αλλά και σταθμός για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας την 1η Νοέμβρη.

Με την παρουσία εργατών , υπαλλήλων , ανέργων , αυτοαπασχολούμενων η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην αρχή της οδού Ασκληπιού, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στο συλλαλητήριο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των σωματείων ΕΒΕ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ο Κώστας Πλιάτσικας , πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Βάσω Μπακάση , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:

           « Η επίθεση αφορά τους πάντες!. Τα «αιματοβαμμένα» πλεονάσματα, οι υποσχέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για χαλάρωση των μέτρων,  με απαίτηση του κεφαλαίου και της  Ε.Ε., φέρνουν νέα αντιλαϊκή θύελλα. Κανείς και τίποτα δε γλιτώνει αν δεν ξεσηκωθούμε. Η φτώχεια και η ανεργία θα εξπλώνονται ραγδαία παντού.Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας! Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Η απάντησή μας να κορυφωθεί στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12.00 .

Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε: ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ:

  • Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!
  • Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!
  • Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Στο “σοκ και δέος” της επίθεσης που δεχτήκαμε, απαντάμε οργανωμένα.

Χρειάζεται να προετοιμαστούμε, να ανασυνταχθούμε .

Χρειάζονται αγώνες επιθετικοί, μαζικοί, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι! Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!

Ούτε η τσιμουδιά, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα!  Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας. Αν δεν το κάνουμε τώρα η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο.

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα, νέε,

Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης! Μην αρκείσαι στο  μικρότερο κακό. Προετοιμάζεις το χειρότερο. Οι αντίπαλοι δεν χορταίνουν θυσίες. Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Το μαρτυρούν το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Μην περιμένεις λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση που θα έχει τους ίδιους άξονες πολιτικής.

Να τους τρομάξουμε με την ενότητά μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση!

Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τώρα χρειάζεται ταξική ανασύνταξη του κινήματος!

Με ενότητα της εργατικής τάξης μας, με βάση τα ενιαία συμφέροντα της,

Με ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και μικρούς ΕΒΕ, με τη φτωχομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τους νέους από τα λαϊκά στρώματα. ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά με λαϊκές επιτροπές.

Με κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα και όχι για τα συμφέροντα άλλων. Αυτή δίνει την αποτελεσματικότητα στους αγώνες. Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  σε καθένα που έχει πρόβλημα, σε καθένα που σηκώνει κεφάλι.»

Η συνέχεια της κινητοποίησης δόθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων και το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε , από αύριο κιόλας, για να «οργωθούν» οι χώροι δουλειάς , να παρθούν όλο και περισσότερες αποφάσεις για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Αντίστοιχη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί και στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας από το ΠΑΜΕ , στην οποία μίλησε ο Λεωνίδας Κεραμίδας , και απηύθυνε χαιρετισμό ο Θανάσης Ζιάκας εκ μέρους του Σωματείου ΕΒΕ Καλαμπάκας .

 Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

Τρίκαλα 4 Οκτώβρη 2014
pame1 pame2 pame3 pame4 pame5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης