"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Δεν θα πάψουμε ποτέ να «ενοχλούμε» την εξουσία της υποκρισίας και της αυθαιρεσίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Τρικκαίων αποθέωσε τον παλαιοκομματισμό όταν υποδεχόμενος στο Δημαρχείο το γραμματέα της Ν.Δ. Παπαμιμίκο, του παρέδωσε υπόμνημα με ζητήματα που αφορούν το Δήμο και ζήτησε την παρέμβασή του για την επίλυσή τους, χωρίς ο τελευταίος να κατέχει κανένα θεσμικό ή κυβερνητικό ρόλο.
Δεν εκπλαγήκαμε συνεπώς, που ομολόγησε ότι συγκεκριμένες επιλογές της δημοτικής του αρχής δεν συμπλέουν με τη δημοκρατική νομιμότητα, συμπλέοντας απόλυτα με τους πολιτικούς του φίλους.
Εκπλαγήκαμε όμως που μας εγκαλεί γιατί δεν σεβόμαστε την προσπάθειά του να υποδεχθεί τις «ευγενικές χορηγίες» πριμοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική εταιρική ευθύνη (!!!) συμπεριφερόμενος περισσότερο σαν manager ιδιωτικών επιχειρήσεων και όχι σαν αιρετός Δήμαρχος της πόλης.
Οι πολίτες όμως εξέλεξαν Δήμαρχο και όχι executive producer κ. Παπαστεργίου.
Επίσης εκπλαγήκαμε που ο κ. Παπαστεργίου ξέχασε ότι για το θέμα του εθελοντισμού στο δημοτικό συμβούλιο οι μόνοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν σε αντίθεση με τον ίδιο που δεν είπε κουβέντα για τη λεγόμενη «χάρτα εθελοντισμού» που εισηγήθηκε αντιδήμαρχος της προηγούμενης (!!!) δημοτικής αρχής, ήταν οι Γ. Καϊκης και Δ. Παπαθανασίου, ο οποίος και επισήμανε το κίνδυνο, ο εθελοντισμός να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αναπλήρωσης της προσφερόμενης εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο και στην ουσία ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, την ίδια ώρα που η εκάστοτε αρχή θα μπορεί να αποκτά πελατειακού είδους διασύνδεση με το σώμα των «εθελοντών» .
Σε λιγότερο από ένα μήνα η πρακτική της αντιδημάρχου πολιτισμού ήρθε να επιβεβαιώσει όλους τους ενδοιασμούς μας με τον πιο πανηγυρικό τρόπο .
Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις «δάφνες» της εαρινής εκλογικής του νίκης ο κ. Δήμαρχος και ας επιχειρήσει να αντιπαρατεθεί πολιτικά και ιδεολογικά σε όσα ουσιαστικά ζητήματα αναδεικνύουμε, επειδή ακριβώς σεβόμαστε την εντολή που μας έδωσαν χιλιάδες συμπολίτες, να ασκούμε δηλαδή μαχητική αντιπολίτευση, εξουθενωτικό έλεγχο και αυστηρή κριτική στην εξουσία που αυθαιρετεί .
Και του επισημαίνουμε ότι δεν θα κουραστούμε να το κάνουμε αποσκοπώντας αποκλειστικά στο όφελος της πόλης, του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας .
Ας είναι λοιπόν αυτός και οι συνεργάτες του πιο προσεκτικοί στο μέλλον.
Τρίκαλα 16 Δεκεμβρίου 2014
Το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης