"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Δεν κάνει πίσω… η ΔΕΥΑΤ για τo φωτοβολταϊκό στο Διαλεκτό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Τρικάλων, προχωρά το έργο της ΔΕΥΑΤ: ο φωτοβολταϊκός σταθμός στο Διαλεκτό.


Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΕ Τρικάλων (τμήμα Περιβάλλοντος) αποφάσισε την υπαγωγή του έργου «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 4,60 MW ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως (ΔΕΥΑ) Τρικάλων» στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.


Επόμενο βήμα, η έγκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε το έργο να ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου ήδη η ΔΕΥΑΤ το έχει υποβάλλει.
Το συγκεκριμένο έργο
– αφορά σε φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 4,60 ΜW
– υλοποιείται σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στη ΔΕΥΑΤ
– προϋπολογίζεται σε 3.881.200€ (με ΦΠΑ)
– θα παράγει 7.100.000 kWh το χρόνο
– χρηματοδοτείται από το «Αντώνης Τρίτσης».
Υπενθυμίζεται ότι με το έργο, μειώνονται τα χρήματα που καταβάλλει η ΔΕΥΑΤ στη ΔΕΗ και επομένως αυτά θα οδεύουν σε νέα έργα για όλους τους κατοίκους του Δήμου.
Όπως χαρακτηριστικά το είχε περιγράψει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο «η ΔΕΥΑΤ δε θα έχει πλέον συνέταιρο τη ΔΕΗ».
Επίσης, μειώνεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την καύση λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ενισχύονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικά, δε, για τους κατοίκους του Διαλεχτού, η ΔΕΥΑΤ ενέκρινε να παρασχεθούν αντισταθμιστικά οφέλη: μείωση κατά 50% του συνόλου του λογαριασμού για κάθε οικογένεια (π.χ. από 30€, θα πληρώνει 15€), αύξηση κατά 20.000€ των χρημάτων για πρόσθετα έργα στο Διαλεχτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης