"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.8 C
Trikala

Δεν κοπάζει η οργή: Απεργιακό τσουνάμι την Τετάρτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου με συσσωρευμένη την οργή για το έγκλημα στα Τέμπη.

Το χορό άνοιξε η ΑΔΕΔΥ που κλιμακώνει της αντίδρασή της κατά των ιδιωτικοποιήσεων ζητώντας παράλληλα «να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών». Η τριτοβάθμια οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων μετατρέπει τη στάση εργασίας για την «ημέρα της Γυναίκας» σε γενικευμένη κινητοποίηση των εργαζομένων.

Με ρυθμούς καταιγίδας καταφθάνουν στο μεταξύ οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τις οποίες ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), στο κάλεσμα της αναφέρει μεταξύ άλλων: «εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Ανάλογο το κάλεσμα και της ΟΛΜΕ.

Στον αγώνα ρίχνεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση η οποία «δε δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας» καλώντας στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν (μέχρι την Τετάρτη) τα τρένα και ο προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης